Πολιτική

Το ΔΝΤ “τορπιλίζει” τη συμφωνία! Μετωπική επίθεση με ειρωνεία από το ΥΠΟΙΚ!

Με ένα non paper όλο... φαρμάκι, το υπουργείο Οικονομικών καταφέρεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς και αρκετή δόση ειρωνείας εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Οι... πολύπαθες σχέσεις των δύο πλευρών έχουν μπει σε νέα φάση ρήξης!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας νέος γύρος… έντασης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκεται σε εξέλιξη! Το ΔΝΤ φαίνεται πως βάζει βόμβα στα θεμέλια της συμφωνίας, αφού ζητά να μειωθεί το αφορολόγητο και να αφορά σε όλους! Ακόμη και σε αυτούς που έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ και τώρα -σύμφωνα με τα ισχύοντα- δεν το παίρνουν.

Σφοδρή επίθεση!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε όλα τα άλλα ζητήματα με τους Ευρωπαίους του κουαρτέτου (συμπεριλαμβανομένου του αφορολόγητου), ο μόνος που διαφωνεί είναι το ΔΝΤ! Ενδεικτικό της έντασης είναι το σχόλιο κύκλων του Υπουργείου Οικονομικών για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ​. Χαρακτηριστικά σημειώνουν:

Έκπληξη προκαλεί, για μία ακόμα φορά, η στάση του ΔΝΤ. Αυτή τη φορά, οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική.

Υποστηρίζουν ότι αν το αφορολόγητο μειωθεί πολύ ​για όλους, ακόμη και για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ, τότε βοηθάμε τους φτωχούς, όχι τους πλούσιους!

Με αυτή την πρωτότυπη (;) άποψη -για την οποία Ανταμ Σμιθ, Τζον Μ​έιναρντ Κ​έινς, Μ​ίλτον Φρ​ίντμαν και άλλοι αντίστοιχοι οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα…- είναι φανερό ότι ο… παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την παρουσίαση του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα - «Πολλές οι εκπλήξεις» λένε από την Αμαλίας
Ταυτόχρονα ετοιμάζεται ιστότοπος του κόμματος όπου θα φιλοξενηθεί διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας 7
Αχιλλέας Μπέος κατά Ακύλα και Eurovision: «Παρουσιάζεται μια εικόνα τραγική, με ένα παιδί να κουνάει τον κ@@ο του»
Στην αρχή του βίντεο ο δήμαρχος Βόλου, ανέφερε οι ακόλουθοί του και όσοι τον παρακολουθήσουν να μην τον αποκαλέσουν «σεξιστή, ρατσιστή, φοβικού», λόγω των όσων θα πει στη συνέχεια
Αχιλλέας Μπέος
20
Νίκος Δένδιας για Τουρκία: Δεν πιστεύω στο αφήγημα των «ήρεμων νερών», η χώρα θα υπερασπιστεί τα σύνορά της
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλε μήνυμα αποτροπής από το συνέδριο του Κύκλου Ιδεών, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα «δεν έχει την παραμικρή διεκδίκηση», αλλά θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της
Νίκος Δένδιας 45