Κόσμος

Άσαντ: Δηλώνει ότι είναι έτοιμος για την εκεχειρία

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε απόψε ότι είναι έτοιμος προκειμένου να κηρυχθεί η εκεχειρία στην χώρα του υπό την προϋπόθεση οι «τρομοκράτες» να μην εκμεταλλευτούν προς όφελός τους την παύση των εχθροπραξιών και οι χώρες που υποστηρίζουν τους αντάρτες να διακόψουν κάθε προσφορά βοήθειας προς εκείνους. 

«Το έχουμε πει ότι είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ωστόσο το θέμα αυτό σχετίζεται με σημαντικότερους παράγοντες… όπως το να εμποδίσουμε τους τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν (την εκεχειρία) προκειμένου να βελτιώσουν τις θέσεις τους» επισήμανε ο Άσαντ, όπως μετέδωσε ένας επίσημος ενημερωτικός ιστότοπος της συριακής κυβέρνησης.

Ο Σύρος πρόεδρος τόνισε ότι οποιαδήποτε εκεχειρία πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα επιτραπεί σε «άλλες χώρες, ιδίως την Τουρκία, να στέλνουν περισσότερους τρομοκράτες και όπλα ή οποιουδήποτε είδους υλικοτεχνική βοήθεια». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα και ζητά τον απόλυτο έλεγχο όλης της περιοχής: Δεκάδες νεκροί
Με κοινή ανακοίνωσή τους, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνι προειδοποίησαν πως δεν «μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια»
Παιδί στα συντρίμμια της Γάζας
Ο Τραμπ αφήνει να εννοηθεί πως η διάγνωση για τον επιθετικό καρκίνο του Μπάιντεν ήταν γνωστή πολύ καιρό
«Εκπλήσσομαι που το κοινό δεν είχε ενημερωθεί εδώ και καιρό», είπε σε δημοσιογράφους ο Ντόναλντ Τραμπ, «καρφώνοντας» το περιβάλλον του Τζο Μπάιντεν, αλλά και τους Δημοκρατικούς
Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν
Τι σηματοδοτεί η τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ και Πούτιν: Οι «άμεσες διαπραγματεύσεις» και οι απαιτήσεις της Ρωσίας
Με καλό μάτι βλέπουν τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ την διάθεση του  Πάπα Λέοντα ΙΔ’ να φιλοξενήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο Βατικανό
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν 2