Κόσμος

Ο Ομπάμα ενθουσιάστηκε με την μεγάλη πτώση της ανεργίας στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε σήμερα τη νέα μείωση της ανεργίας που τον Ιανουάριο έπεσε στο 4,9% --το χαμηλότερο ποσοστό τα τελευταία 8 χρόνια-- παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι η γενική κατεύθυνση της αμερικανικής οικονομίας προκαλεί ακόμη "ανησυχίες".

“Είναι η πρώτη φορά που το ποσοστό ανεργία πέφτει κάτω από το 5% εδώ και σχεδόν 8 χρόνια”, είπε ο Ομπάμα, υπενθυμίζοντας ότι το 2009 το ποσοστό ανεργίας ήταν διπλάσιο, φτάνοντας το 10%.

“Θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την πρόοδο που πετύχαμε, ανακάμπτουμε από τη χειρότερη οικονομική κρίση από τη δεκαετία του 1930”, πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για στοιχεία που ενοχλούν τους υποψήφιους για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου οι οποίοι κάνουν προεκλογική εκστρατεία βασιζόμενοι στην “απόγνωση”.

“Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η πρόοδος αυτή αρχίζει επιτέλους να μεταφράζεται σε αύξηση των μισθών”, συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο εξάμηνο οι μισθοί αυξάνονται “με τον γρηγορότερο ρυθμό” από την εποχή της κρίσης.

Ο Ομπάμα παραδέχτηκε ότι πολλοί Αμερικανοί ανησυχούν για την οικονομική κατάσταση της χώρας. “Αν δείτε ορισμένες μελέτες, οι άνθρωποι είναι πιο αισιόδοξοι για την κατάστασή τους, για τα οικονομικά τους, όμως έχουν αμφιβολίες για το μέλλον” είπε, αποδίδοντας το γεγονός αυτό εν μέρει στην “κληρονομιά” που άφησαν οι “καταστροφικές επιπτώσεις” της κρίσης του 2007/8.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland