Κόσμος

Νεκρός 38χρονος ομογενής αστυνομικός στο Σικάγο – Δολοφονήθηκε εν ώρα υπηρεσίας

Μετά την επίθεση, ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ωστόσο συνελήφθη σε μικρή απόσταση από το νοσοκομείο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο πένθος έχει βυθιστεί η ελληνική ομογένεια στο Σικάγο, καθώς εδώ και λίγες μέρες θρηνεί τον θάνατο του 38χρονου αστυνομικού Τζον Μπαρθόλομιου, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ώρα καθήκοντος από τον 26χρονο δράστη, Αλφόνσο Τάλεϊ. 

Σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε μέσα σε νοσοκομείο του Σικάγο, όπου ο ομογενής στυνομικός συνόδευε τον δράστη που είχε συλληφθεί νωρίτερα για επίθεση σε εργαζόμενο καταστήματος. Ο Τάλεϊ, με βαρύ ποινικό παρελθόν που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επίθεση σε αστυνομικό, ένοπλη ληστεία και κλοπές οχημάτων, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε πάρει ναρκωτικά και αντιμετώπιζε δυσκολία στην αναπνοή.

 

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο δράστης κατάφερε να βγάλει όπλο και να ανοίξει πυρ, τραυματίζοντας θανάσιμα τον Μπαρθόλομιου και σοβαρά έναν 57χρονο συνάδελφό του, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο 38χρονος, που υπηρετούσε από 28 ετών στο σώμα, λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Μετά την επίθεση, ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ωστόσο συνελήφθη σε μικρή απόσταση από το νοσοκομείο.

Ο 38χρονος ήταν παντρεμένος και ήταν πατέρας τριών παιδιών. Την ίδια στιγμή, κύμα συμπαράστασης έχει εκδηλωθεί στην πόλη, με πολίτες, επιχειρήσεις και οργανώσεις να στηρίζουν την οικογένεια του αστυνομικού. Στη γειτονιά Albany Park, όπου υπηρετούσε, κάτοικοι συγκεντρώνονται σε αυτοσχέδιο μνημείο, αφήνοντας λουλούδια και μηνύματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Telegraph: Η «μυστική» επιστολή του Χαμενεΐ στον Πούτιν που ζητά από τη Μόσχα προηγμένα συστήματα αεράμυνας στην Τεχεράνη
Ο Ιρανός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας εξήγησε ότι το έργο στοχεύει να βοηθήσει την Τεχεράνη «να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φυσικού αερίου, διευκολύνοντας παράλληλα την πώληση ρωσικού φυσικού αερίου σε γειτονικές χώρες»
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντά τον επικεφαλής του ιρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μοχσέν Ρεζάι στη Μόσχα