Οι λογιστές – φοροτεχνικοί έχουν, επίσης, αποφασίσει να απέχουν από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, μόλις ανοίξει η εφαρμογή στο TAXIS.
Σήμερα, αντιπροσωπεία των οικονομολόγων και λογιστών-φοροτεχνικών συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Η αντιπροσωπεία των διαδηλωτών παρέδωσε στοιχεία στον αναπληρωτή υπουργό, τα οποία, όπως υποστήριξαν, αποδεικνύουν την επερχόμενη κατακόρυφη επιβάρυνση του συγκεκριμένου κλάδου.
Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, επανέφεραν στον κ. Αλεξιάδη το θέμα των ελευθέρων επαγγελματιών δύο ταχυτήτων, που δημιουργείται μέσω της διάκρισης που κάνει το υπουργείο Εργασίας, με τις εκπτώσεις μόνο σε τρεις κατηγορίες επιστημόνων, αποκλείοντας οικονομολόγους και λογιστές-φοροτεχνικούς «και, παρά το γεγονός ότι και οι οικονομολόγοι, όπως και οι υπόλοιποι επιστημονικοί φορείς, απορρίπτουν κάθε περίπτωση εκπτώσεων επί του 27% ασφαλίστρου».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ