Πολιτική

Τσίπρας σε Ολλανδό ΥΠΕΞ: “Φρένο” σε Τούρκους διακινητές και αξιόπιστος μηχανισμός μετεγκατάστασης προσφύγων

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών Μπερτ Κέντερς. Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον Ολλανδό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η παρούσα δύσκολη συγκυρία απαιτεί ευρωπαϊκή συνεργασία.

“Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κοινή απάντηση στην προσφυγική κρίση και να αντιμετωπιστούν και οι αιτίες που δημιουργούν αυτήν την κρίση δηλαδή ο πόλεμος στην Συρία”, ανέφερε ο πρωθυπουργός ο οποίος πρόσθεσε ότι στόχος είναι να μειωθούν οι προσφυγικές ροές και να χτυπηθούν τα κυκλώματα των διακινητών.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη εφαρμογής ενός αξιόπιστου μηχανισμού μετεγκατάστασης απευθείας από την Τουρκία στις ευρωπαϊκές χώρες ώστε να σταματήσουν να χάνονται ζωές στο Αιγαίο .
Από την πλευρά του ο Ολλανδός ΥΠΕΞ είπε ότι ως προεδρεύων του συμβουλίου της ΕΕ επιδιώκει στην ευρωπαϊκή συνεννόηση στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην ανάγκη να χτυπηθούν αποτελεσματικά τα κυκλώματα των διακινητών και να υπάρξει μια διαφορετική διαδικασία μετεγκατάστασης.
Ο κ Κέντερς αναφέρθηκε και στο ταξίδι που είχε στην ΠΓΔΜ κατά τη διάρκεια του οποίου, όπως είπε, επισήμανε τους κινδύνους μονομερών ενεργειών. Η Ολλανδία υποστηρίζει την ελληνική θέση για μια κοινή ευρωπαϊκή στάση στην βάση όσων έχουν συμφωνηθεί είπε ο Ολλανδός ΥΠΕΞ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι μειώσεις φόρων αυξάνουν το εισόδημα για όλους – Δέκα παραδείγματα με τις φοροελαφρύνσεις
Πρόκειται για «μεταρρύθμιση με πρόσημο εθνικό, δημογραφικό, αναπτυξιακό, διαγενεακό και χωρικό, που επιστρέφει στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ 39
Η επιστολή – απάντηση της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη ρηματική διακοίνωση της Λιβύης: «Απορρίπτουμε το τουρκολιβυκό μνημόνιο»
Η επιστολή της Ελλάδας καταγράφει τις ελληνικές θέσεις για τα ζητήματα που έθεσε η Λιβύη και συγκεκριμένα για τα δυο θαλάσσια οικόπεδα νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης
EUROKINISSI 12
Νίκος Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: «Ανάγκη για επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης και ενοποίηση του παραλιακού μετώπου»
«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να υπηρετήσει τον ιστορικό της ρόλο: να είναι το οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων», τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Νίκος Ανδρουλάκης