Πολιτική

Γερμανία: Δεν υπάρχει πρόταση της Κομισιόν για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο

Μια μέρα πριν τη νέα Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το μεταναστευτικό, ο Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος διέψευσε πως η Κομισιόν προτείνει κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο. Οι δυο χώρες έχουν ανοιχτή γραμμή μεταξύ τους, τόνισε.

«Δεν γνωρίζω κάποια πρόταση της Κομισιόν για κοινές περιπολίες ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής και σίγουρα όχι πρόταση νομοθετικού περιεχομένου», δήλωσε Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος και παρέπεμψε στις δύο χώρες, οι οποίες, όπως είπε, βρίσκονται σε απευθείας επικοινωνία μεταξύ τους.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντά, πιστεύω, τον Τούρκο πρωθυπουργό και, σύμφωνα με όσα μας είπε, έχει δημιουργηθεί μία διμερής ομάδα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για να συζητούνται τακτικά αυτά τα θέματα, όπου συμμετέχουν και οι αρμόδιοι ειδικοί της ακτοφυλακής», δήλωσε.

Όσον αφορά στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ίδια πηγή επισήμανε ότι δεν μπορεί ακόμη να υπάρξει δέσμευση σχετικά με το πότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι νομοθετικές πράξεις. Από γερμανικής πλευράς θα πρέπει, πρόσθεσε, να γίνει το επόμενο έτος, ενώ πρέπει να δοθεί και η έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Αν αυτό γίνει μέχρι το καλοκαίρι, τόσο το καλύτερο – αλλά αυτό θα ήταν πάρα πολύ φιλόδοξο», τόνισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος και σημείωσε ότι το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η διαδικασία είναι και θέμα της ολλανδικής προεδρίας η οποία αναλαμβάνει τον Ιανουάριο. «Και μετά θα δούμε πόσο γρήγορα θα είναι τα κράτη-μέλη πρόθυμα να συμφωνήσουν σε έναν συμβιβασμό», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο TikTοk για την επέμβαση στη Νομική: Τώρα κύριε Πρύτανη είναι η σειρά σας να κάνετε τη δουλειά σας
«Εμείς αποδώσαμε χώρους που ήταν υπό κατάληψη για δεκαετίες, όπως κάναμε χθες στη Νομική. Τώρα κύριε Πρύτανη, είναι η σειρά σας να κάνετε τη δική σας δουλειά», διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης
«Γαλάζιο μασάζ» από τον Σταύρο Παπασταύρου στους κυβερνητικούς βουλευτές για τη δόμηση σε χωριά και οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
Δεν είναι λίγοι οι Νεοδημοκράτες βουλευτές που έχουν θορυβηθεί για τις συνέπειες του Προεδρικού Διατάγματος, που είχαν καταθέσει ακόμα και ερωτήσεις στη Βουλή
Σταύρος Παπασταύρου
Νέα επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης για το πόρισμα Καρώνη: Ο Μαρινάκης έχει καταντήσει ο «ψευταράκος» του Μαξίμου
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μέσα από αυτή την ιστορία με το πόρισμα Καρώνη η κυβέρνηση επιχειρεί να στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη
O Νίκος Ανδρουλάκης 2