Πολιτική

To Σύμφωνο Συμβίωσης δίχασε και τη Νέα Δημοκρατία – Θα ψηφίσουν κατά συνείδηση

Το Σύμφωνο Συμβίωσης φαίνεται πως δεν προκάλεσε τριγμούς μόνο στον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, καθώς το κόμμα έδειχνε διχασμένο, με αποτέλεσμα να δοθεί η “εντολή” οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση, όπως άλλωστε και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αθανασίου έδωσε ένα πρώτο στίγμα, δηλώνοντας πως τάσσεται κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, ενώ τη στάση του ακολούθησαν και πολλοί άλλοι βουλευτές.

Ωστόσο, ο αναβρασμός συνεχιζόταν για πολλή ώρα, με “γαλάζιους” βουλευτές που ανέβαιναν στο βήμα να ξεκαθαρίζουν πως θα υπερψηφίσουν τις διατάξεις για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει το Σύμφωνο Συμβίωσης μετά την ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι δεν τίθεται θέμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα και η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει το Σύμφωνο Συμβίωσης όπως το ίδιο έκανε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, που είπε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα. Έλεος πια με αυτή την βαρβαρότητα. Να ψηφίσουμε ως έχει το νομοσχέδιο και θα το διορθώσουμε».

Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, χαρακτήρισε απαραίτητο το Σύμφωνο Συμβίωσης, ενώ απευθυνόμενη προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «είναι λυπηρό να έχουν ακουστεί τόσες απαξιοτικές αναφορές από τον κυβερνητικό σας εταίρο».
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Έχω τεράστιο θαυμασμό για την Ελλάδα και θα ήθελα να την επισκεφτώ
Κατά την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων από τον νέο πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, ο Τραμπ ζήτησε από τον Αντώνη Αλεξανδρίδη να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Ντόναλντ Τραμπ 6
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 23
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
31