Πολιτική

Βούτσης για παράλληλο… ανέκδοτο: “Απόσυρση λόγω αντιπολίτευσης”

Το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης μπαίνει στο... ψυγείο, μετά από απαίτηση των δανειστών λέει το ρεπορτάζ, λόγω ενστάσεων της αντιπολίτευσης, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Την αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου -στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές και την Ολομέλεια- για τα μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου (παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης), αποφάσισε ομοφώνως η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση, η απόφαση αυτή, ελήφθη μετά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως προς την διαδικασία σύντμησης των συνεδριάσεων.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να επανέλθει σε συζήτηση μετά τις 7 Ιανουαρίου, οπότε θα συνέλθει εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων ώστε να καθορίσει τον χρόνο και τον τρόπο συζήτησης και εισαγωγής του προς ψήφιση.

Το νομοσχέδιο εισήχθη χθες το απόγευμα στις αρμόδιες Επιτροπές προς επεξεργασία, σήμερα το πρωί ακολούθησε η ακρόαση των φορέων σε δεύτερη συνεδρίαση, ενώ για το απόγευμα είχε προγραμματιστεί η τρίτη συνεδρίαση και αύριο η τελευταία για την δεύτερη ανάγνωση. Επρόκειτο να εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα και αναμένετο να ψηφιστεί την Τρίτη. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δανειστές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και ζήτησαν την απόσυρσή του, καθώς όπως υποστηρίζουν έρχεται σε αντίθεση με όσα προβλέπει το μνημόνιο! 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης καταγγέλλει τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη για «σεξιστική συμπεριφορά» προς τη δημοσιογράφο Μίνα Καραμήτρου
«Καλώ τον Πρωθυπουργό να αποπέμψει άμεσα τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη λόγω της απαράδεκτης σεξιστικής συμπεριφοράς της οποίας έγινα μάρτυρας χθες στο στούντιο του OPEN»
Στέφανος Κασσελάκης
16
Οι εξελίξεις με τα Στενά του Ορμούζ στη συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής
«Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά, χωρίς τέλη διέλευσης ή άλλα εμπόδια», επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Hussein al-Sheikh