Κόσμος

Άνοιξε ξανά ο Πύργος του Άιφελ στα χρώματα της γαλλικής σημαίας – ΦΩΤΟ

Ο Πύργος του Άιφελ, που είχε κλείσει μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, ξανάνοιξε σήμερα για το κοινό και θα φωτίζεται για τρία βράδια, μέχρι την Τετάρτη, με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η επαναλειτουργία του Πύργου του Άιφελ, γύρω στις 17.30, αποφασίστηκε “αφού επαληθεύτηκαν και ολοκληρώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας”, εξήγησε η Sete, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το μνημείο.

Κατόπιν αιτήματος της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό, ο Πύργος “θα φωτίζεται στα χρώματα της γαλλικής σημαίας” απόψε, αύριο και την Τετάρτη, από το ηλιοβασίλεμα μέχρι τη 01.00 τα ξημερώματα.

Πάνω στον Πύργο θα προβάλλεται επίσης το “ρητό” της γαλλικής πρωτεύουσας Fluctuant nec mergitur (“Κλυδωνίζεται αλλά δεν βυθίζεται”, στα λατινικά).

Ο Πύργος του Άιφελ, που καθημερινά δέχεται 15.000-20.000 επισκέπτες, είχε κλείσει μέχρι νεωτέρας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 129 ανθρώπους.

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχαν ξανανοίξει για το κοινό το Μουσείο του Λούβρου καθώς και όλοι οι δημόσιοι πολιτιστικοί χώροι της πρωτεύουσας. Η Ντίσνεϊλαντ που βρίσκεται στο Μαρν λα Βαλέ, στα ανατολικά του Παρισιού, θα παραμείνει κλειστή μέχρι αύριο το βράδυ και θα επαναλειτουργήσει κανονικά από το πρωί της Τετάρτης.

Ο εκπρόσωπός της είπε ότι όσοι επισκέπτες είχαν εισιτήρια για τις προηγούμενες ημέρες μπορούν να τα ακυρώσουν, οπότε θα τους επιστραφούν τα χρήματά τους, ή να μεταθέσουν την επίσκεψή τους για μια άλλη ημέρα χωρίς επιβάρυνση.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Youtuber έμεινε για ένα 24ωρο στο «πιο θανατηφόρο νησί του κόσμου» – «Σε σκοτώνει αν αναπνεύσεις τον αέρα του»
Το μικρό νησί στη Σκωτία βρίσκεται στον κόλπο Gruinard μεταξύ Gairloch και Ullapool και για δεκαετίες ήταν γνωστό ως «Anthrax Island» - Οι οι βρετανικές αρχές το είχαν χαρακτηρίσει ακατοίκητο λόγω της μόλυνσης του εδάφους με άνθρακα
Ο Youtuber
Συντριβή των Εργατικών στις τοπικές εκλογές στη Βρετανία: «Δεν παραιτούμαι» λέει ο Στάρμερ, πανηγυρίζει ο Φάρατζ
Με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί στο 1/3 των τοπικών αρχών, το Reform κερδίζει πάνω από 270 νέες έδρες, ενώ ο αριθμός των Εργατικών μειώθηκε κατά 202 - Απώλεια δημοτικών συμβούλων είχαν και οι Συντηρητικοί ενώ ελαφρώς κερδισμένοι βγαίνουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και οι Πράσινοι
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
3 νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες από έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία - Πήγαν για πεζοπορία παρά τις προειδοποιήσεις
«Η κατεύθυνση της διασποράς της τέφρας είναι προς τα βόρεια, επομένως οι κατοικημένες περιοχές και η πόλη Τομπέλο πρέπει να είναι σε επιφυλακή»
ηφαίστειο Ινδονησία