Κόσμος

Η ΕΕ παραδέχεται πως θα βγει κερδισμένη από τους πρόσφυγες!

Μπορεί η Ευρώπη να έχει αφήσει σχεδόν αβοήθητους τους πρόσφυγες, αλλά αυτοί αναμένεται να βοηθήσουν... οικονομικά την ΕΕ!

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες θα φθάσουν μέχρι το 2017 στην Ευρώπη, γεγονός που θα έχει “μία μικρή, αλλά θετική επίπτωση” στην ανάπτυξη.

“Συνολικά, τρία εκατομμύρια επιπλέον άνθρωποι θα φθάσουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση” από το 2015 μέχρι το 2017, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεση οικονομικών προβλέψεων.
Η ροή των προσφύγων προς την Ευρώπη θα έχει “μία συνέπεια για την οικονομική ανάπτυξη, η οποία θα είναι μικρή, αλλά θετική για την Ευρωπαϊκή Ενωση στο σύνολό της”, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί, ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ο ευρωπαίος επίτροπος εκτιμά ότι η θετική επίπτωση της προσφυγικής ροής “θα συνίσταται στην αύξηση του ΑΕΠ από 0,2% έως 0,3% μέχρι το 2017”. Η εκτίμηση αυτή λαμβάνει υπ΄όψιν τις επιπλέον δημόσιες δαπάνες , καθώς και τη συνεισφορά επιπλέον εργατικού δυναμικού στην αγορά εργασίας.

Τα αποτελέσματα από την άφιξη του τεράστιου αριθμού προσφύγων στην Ευρώπη θα είναι πιο σημαντικά για τις χώρες υποδοχής και εξαρτάται από τις πολιτικές ενσωμάτωσης που θα εφαρμοσθούν, πρόσθεσε ο Πιερ Μοσκοβισί επισημαίνοντας ότι οι εκτιμήσεις αυτές αντιμάχονται μία σειρά προκαταλήψεων και συνεπικουρούν την πολιτική του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος τάσσεται υπέρ της αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS