Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Οι ημερομηνίες που πέφτουν στο τραπέζι – Γιατί δεν θέλουν την 6η Δεκεμβρίου – Χάος στο κόμμα

- Μεϊμαράκης: «Είναι υποκριτικό να κάνουν ότι δεν γνώριζαν! Όταν ζήτησα διαφάνεια για τον διαγωνισμό δεν ήθελαν να ξέρουν και έλεγαν ότι δεν είναι δική μου δουλειά!»
- Αιχμές Μεϊμαράκη για τις σχέσεις Βορίδη με την εταιρεία
- Τζιτζικώστας: Υποπτο το χθεσινό φιάσκο - Να ξανασκεφτούν την 6η Δεκεμβρίου, ζητεί το περιβάλλον Γεωργιάδη
- Στις 13:00 η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, πως θα αντιδράσουν οι υποψήφιοι
- Ισχυρές πιέσεις σε Μεϊμαράκη να δεχθεί να παραιτηθεί
- Βράζει η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας
- Να μιλήσει ο ίδιος και όχι κύκλοι του καλούν στελέχη της ΝΔ τον Κώστα Καραμανλή

 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεύτερες σκέψεις για το ενδεχόμενο διεξαγωγής των εκλογών στη ΝΔ υπάρχουν για την 6η Δεκεμβρίου, μια ημερομηνία που έχει συνδεθεί με την θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το χθεσινό φιάσκο και η αναβολή των εκλογών για να αναδειχθεί Πρόεδρος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι επίσης ανασταλτικός παράγων για το πότε θα είναι όλα έτοιμα έτσι ώστε να νιώσουν εμπιστοσύνη οι ψηφοφόροι του κόμματος και να προσέλθουν στις κάλπες.

Έτσι, οι ημερομηνίες που προκρίνονται είναι η 13η ή η 21η Δεκεμβρίου. Στο εσωτερικό του κόμματος, μόνο η φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή μπορεί να περιγράψει αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Η Νέα Δημοκρατία μοιάζει μετά το φιάσκο της εκλογής νέου προέδρου με ένα “απέραντο φρενοκομείο”.

Κάθε ένας από τους τέσσερις υποψήφιους έχει και τη δική του γνώμη, ενώ οι βουλευτές εμφανίζονται διασπασμένοι για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας συμφωνούν ανοιχτά πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρέπει να αποχωρήσει, ενώ στο στρατόπεδο Μεϊμαράκη πιστεύουν ότι οι ευθύνες βαρύνουν την ΚΕΦΕ και τον πρόεδρό της αποκλειστικά. Μάλιστα ο Κ. Μητσοτάκης πρότεινε να αναλάβει την αρχηγία η Μαριέττα Γιαννάκου και να ορίσει εκείνη νέο πρόεδρο της ΚΕΦΕ. Ο Αδωνις Γεωργιάδης αν και μίλησε για φιάσκο είδε ευθύνες κυρίως στον πρόεδρο της ΚΕΦΕ κ. Παπαμιμίκο.

Κάνεις πάντως ως τώρα δεν βγήκε μπροστά να αναλάβει ευθύνες, μάλιστα το στρατόπεδο Μεϊμαράκη μετά το φιάσκο των εκλογών έσπευσε να πει ότι είχε… προβλέψει το πρόβλημα. Ήδη όμως το κόμμα κινδυνεύει άμεσα ακόμη και με διάσπαση καθώς υπάρχουν πολλές και διαφορετικές φωνές, ενώ και η κοινοβουλευτική ομάδα δεν εμφανίζεται αρραγής. Μάλιστα κίνηση 15 βουλευτών για τη σύγκληση της Κ.Ο. Δεν εισακούστηκε.

Ηχηρή και κατά πολλούς με πολύ νόημα είναι η σιωπή τόσο του Κ. Καραμανλή, όσο και του Α. Σαμαρά οί οποίοι απέφυγαν να πάρουν θέση ακόμη και μέσω “κύκλων”. Ειδικά για τον Κώστα Καραμανλή, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πότε επιτέλους θα μιλήσει ο ίδιος και θα σταματήσει να παίζει τον ρόλο του “Θεού”. Πότε θα μιλήσει και είτε θα εμφανιστεί ως εγγυητής της ενότητας του κόμματος, είτε θα φέρει και τους 4 υποψηφίους προ των ευθυνών τους. Η επιλογή της σιωπής από τον κ. Καραμανλή, λένε άνθρωποι μέσα και έξω από το κόμμα είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να σταματήσει, αν πραγματικά ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει την διάσπαση το κόμμα.

Όλοι δείχνουν στο καταστατικό, λέγοντας πως θα δώσει τη λύση και έτσι το επόμενο επεισόδιο θα… παιχτεί στις 13:00 το μεσημέρι όταν και θα συνεδριάσει η ΚΕΦΕ. Οι περισσότεροι πάντως προβλέπουν αλλαγή των μελών της ΚΕΦΕ και νέες εκλογές 6 ή 13 ή 21 Δεκεμβρίου. Ως τότε ωστόσο το κόμμα πρέπει να παραμείνει ενωμένο και έτσι πολλοί είναι αυτοί που ζητούν από τον Β. Μεϊμαράκη να πάρει πρωτοβουλία, ακόμη και μέσα στην ημέρα, παραχωρώντας τη θέση του σε άλλο πρόσωπο.

Την πρόθεσή της να μη συμμετάσχει στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ εξέφρασε η Μισέλ Ασημακοπούλου γιατί, όπως δήλωσε, πιστεύει ότι «με αυτήν την ΚΕΦΕ δεν μπορούν να γίνουν εκλογές». Μιλώντας στο MEGA είπε πως είναι θέμα του κ. Τζιτζικώστα – τον οποίον εκπροσωπούσε στην ΚΕΦΕ- να ορίσει εάν θέλει εκπρόσωπο στη συνεδρίαση.

Στον ίδιο σταθμό, το μέλος της ΚΕΦΕ Φίλιππος Ταυρής ανέφερε ότι δυο σύμβουλοι από κάθε υποψήφιο επέλεξαν την εταιρεία και όχι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και πως ο γραμματέας του κόμματος υποστήριζε ότι το θέμα δεν αφορά την ΚΕΦΕ, αλλά τις υπηρεσίες του κόμματος. Τόνισε ότι ο ίδιος είχε αντίθετη άποψη και ότι είχε πει ότι εάν υπάρξει αποτυχία, «την ευθύνη δεν θα την έχουν οι υπηρεσίες του κόμματος, θα την έχουμε εμείς».

Ανέφερε μάλιστα ότι σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο το βράδυ εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στα μέλη της ΚΕΦΕ ότι «δεν φορτώνει ο server», και τότε ο ίδιος αποχώρησε από τη συνεδρίαση ενοχλημένος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Γρατσία: «Υπάρχουν γονείς και τραυματίες των Τεμπών οι οποίοι υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη του κόμματος της Καρυστιανού»
«Οι αναφορές οι οποίες κάνουν μνεία ακραίων προσεγγίσεων είναι άτοπες και καθόλα αβάσιμες, κριτήριο λοιπόν δεν είναι ούτε το Δεξιά ούτε το Αριστερά», είπε η δικηγόρος
Γρατσια
«Κανένας αιφνιδιασμός της Κοβέσι» - Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην επιστολή διαμαρτυρίας για την τροπολογία για τα πολιτικά πρόσωπα
Η απάντηση του υπουργείου ήρθε μετά την επιστολή που έστειλε η Εισαγγελέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας «σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Λάουρα Κοβέσι 11
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλεύτριες μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη Βουλή – «Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση»
«Ευγνώμων στις νοσηλεύτριες, τους γιατρούς που μας φροντίζουν. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις αμέτρητες ευχές. Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση και συνεχίζουμε τη δουλειά, για όσα οφείλουμε στους πολίτες»
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Νέα ανάρτηση Τσίπρα για το κόμμα του με σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου - «Στο ραντεβού με την Ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί»
«Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του. Μια φράση που αγαπούσε να χρησιμοποιεί ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας 40
Μαρία Καρυστιανού: «Στελέχη του κινήματός μας είναι αποκλειστικά και μόνο πρόσωπα που θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας»
Σε διευκρινίσεις για τα στελέχη του προχώρησε το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού κάνοντας λόγο για «δημοσιεύματα, που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν και να παρουσιάσουν θέσεις μεμονωμένων υποστηρικτών του Κινήματος ως θέσεις του ίδιου του Κινήματος»
Η Μαρία Καρυστιανού 15
Αλέξης Τσίπρας: Η εκδήλωση για το νέο κόμμα την Τρίτη στο Θησείο και ο οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα
Με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος την Τρίτη στο Θησείο ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για μια σειρά δημόσιες παρεμβάσεις, περιοδείες, εκδηλώσεις και δράσεις που θα κλιμακωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα
O Αλέξης Τσίπρας 18
Επιστολή Κοβέσι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τροπολογία Φλωρίδη: «Σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καταγγέλλει αρνητικές επιπτώσεις στην ανεξαρτησία και τη λειτουργία της στην Ελλάδα - Στο στόχαστρο οι αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Λάουρα Κοβέσι και Γιώργος Φλωρίδης 19