Κόσμος

Οι κάτοικοι του χωριού ISIS… τα βάζουν με τους τζιχαντιστές για την ονομασία!

Στο άκουσμα του ISIS, το μυαλό πηγαίνει στις φρικαλεότητες των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ. Κι όμως, το ISIS είναι και χωριό που βρίσκεται στην Αυστραλία και έχει 6.000 κατοίκους!

Το 1887 δημιουργήθηκε μια μικρή αγροτική κοινότητα, που πήρε το όνομά της από τον ποταμό ISIS.

Παρά το γεγονός ότι γίνονται αναπόφευκτα συνειρμοί με το Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή, οι κάτοικοι δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν το όνομα του χωριού.

“Όταν αρχίσεις να παραδίνεσαι ή να αλλάζεις τις συνήθειές σου λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων, τότε εκείνοι κερδίζουν κι εσύ χάνεις, κι αυτός είναι ο σκοπός του παιχνιδιού με αυτούς τους ανθρώπους”, δήλωσε στη Daily Mail ο πρώην δήμαρχος Bill Trevor.

Κάτοικοι του χωριού υποστηρίζουν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να ντρέπονται, διότι η ιστορία τους έχει να κάνει με εμπόριο και συγκομιδή, και όχι με δολοφονίες και τρομοκρατία.

ΠΗΓΗ: RUSSIA TODAY

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παρασκήνιο «φωτιά» πριν τις συνομιλίες Ουκρανίας – Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη: Ο Ζελένσκι περιμένει τον Πούτιν και το Κρεμλίνο κρατάει κλειστά τα χαρτιά
«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από τη Ρωσία και μετά θα αποφασίσω τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ουκρανία» ανάφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι