Πολιτική

Τι “απειλεί” την συνάντηση Τσίπρα – Μοσκοβισί

Ο ΦΠΑ 23% στο μοσχάρι, μια σκέψη που δεν έχει φύγει ποτέ από τo μυαλό της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου ως εναλλακτικό ισοδύναμο στο ΦΠΑ της ιδιωτικής εκπαίδευσης, "απειλεί" την συνάντηση Τσίπρα - Μοσκοβισί και ευρύτερα την επίσκεψη του Επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ στην Αθήνα.

Και αυτό γιατί αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα εισάγει σε ποσοστό πάνω από το 75% των βόειων κρεάτων που καταναλώνει από την Γαλλία και αν αυξηθεί ο ΦΠΑ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πέσει και η κατανάλωση και συνεπώς και οι εξαγωγές των περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο που κάνει η Γαλλία σε βοοειδή προς την χώρα μας.

Έτσι ο ΦΠΑ στα βοειδή μπαίνει και βγαίνει τη “λίστα” ισοδυνάμων, καθώς η κυβέρνηση έχει ένα ακόμη λόγο. Δεν θέλει να πυροδοτηθούν νέες κοινωνικές αντιδράσεις εξαιτίας νέων επιβαρύνσεων στο καλάθι της νοικοκυράς. Πάντως προκειμένου να μην δυσαρεστηθεί και ο Γάλλος επισκέπτης ΦΠΑ 23% μπορεί να μπει στα κρέατα κυνηγιού, όπως βουβάλι, ελάφι, αγριογούρουνο κ.α.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 5