Κόσμος

Τζιχαντιστές δημοσίευσαν τα στοιχεία πρακτόρων που θέλουν να σκοτώσουν

Μια λίστα πρακτόρων του FBI και της CIA που αποτελούν στόχο των τζιχαντιστών κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Λογαριασμοί που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έβγαλε στα social media τους στόχους που θέλουν να σκοτώσουν.

Ανέβασαν στο Twitter ονόματα και διευθύνσεις ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι εργάζονται στην αμερικανική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών, στο Εθνικό Αντιτρομοκρατικό Κέντρο και την Εθνοφυλακή. Μερικά από τα ονόματα στις λίστες υπήρχαν στο διαδίκτυο, γεγονός που υποδηλώνει πως οι “χάκερ” του Ισλαμικού Κράτους ίσως στην πραγματικότητα συγκέντρωσαν στοιχεία που ήταν ήδη διαθέσιμα online.

Ο λογαριασμός όπου δημοσιεύτηκαν οι λίστες λίγο αργότερα έγινε ανενεργός. Ήταν ενεργός, όπως μετέδωσε το Vocativ, μέχρι το βράδυ της Κυριακής, τουιτάροντας πληροφορίες που είχαν αναρτηθεί μέσα στον χρόνο ή ήταν ήδη διαθέσιμα στο κοινό. Σε άλλο λογαριασμό που αναφερόταν σε στρατιώτες σε όλο τον κόσμο αναρτήθηκαν πληροφορίες σχετικά με ανθρώπους που υπηρετούν σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Γαλλία, Αυστραλία και Νότια Αφρική.

Τον Μάρτιο οι τζιχαντιστές είχαν ανεβάσει μια λίστα στόχων που περιελάμβανε φωτογραφίες, διευθύνσεις και ονόματα 100 Αμερικανών στρατιωτών. Καλούσαν τους μοναχικούς “λύκους” να επιτεθούν, ισχυριζόμενοι πως πρόκειται για δεδομένα που προέρχονταν από παραβίαση των βάσεων δεδομένων του υπουργείου Άμυνας. Και πάλι όμως επρόκειτο για στοιχεία που ήταν ήδη άμεσα διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βενεζουέλα: Τεταμένο κλίμα στη χώρα μετά την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Καραϊβική
Πολεμικά πλοία, υποβρύχια και χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες βρίσκονται ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας – Η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για επιχείρηση κατά των ναρκωτικών αλλά το Καράκας φοβάται στρατιωτική επέμβαση
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καρατόμησε» τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά από έκθεση που αντέκρουε τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζέφρι Κρους, διευθυντής της Defense Intelligence Agency (DIA), απομακρύνθηκε από τη θέση του – Η απόφαση ελήφθη μετά από εσωτερική έκθεση για το Ιράν, που θεωρήθηκε ενοχλητική για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) Τζέφρι Κρουζ