Κόσμος

Ασύλληπτος θρήνος! Βρέφος έπαθε ασφυξία από δακρυγόνα ισραηλινών στρατιωτών

Ένα βρέφος οκτώ μηνών πέθανε σήμερα από ασφυξία, από τα δακρυγόνα που εκτόξευσε ο ισραηλινός στρατός κοντά στο σπίτι της οικογένειάς του, στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Το αγοράκι, ο Ραμαντάν Ταουάμπτεχ, υπέστη ασφυξία από τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με νεαρούς Παλαιστίνιους που εκτόξευαν πέτρες εναντίον τους, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Σε άλλο σημείο, σε έναν σταθμό ελέγχου κοντά στη Ραμάλα, επίσης στη Δυτική Όχθη, Ισραηλινοί στρατιώτες παρέσυραν σκόπιμα έναν νεαρό Παλαιστίνιο με το θωρακισμένο όχημά τους κατά τη διάρκεια ταραχών, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην περιοχή αυτή σημειώνονται σχεδόν καθημερινά συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και νεαρών που πετούν πέτρες εναντίον τους.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες παρέσυραν με το τζιπ τους μια ομάδα νεαρών, τραυματίζοντας τον έναν από αυτούς. Στη συνέχεια, ένας στρατιώτης κατέβηκε από το όχημα και χτύπησε πολλές φορές τον νεαρό που ήταν πεσμένος στο έδαφος με τη λαβή του όπλου του.

Στο σημείο έφτασε ένα ασθενοφόρο των παλαιστινιακών αρχών. Όμως οι στρατιώτες εμπόδισαν τους τραυματιοφορείς να πλησιάσουν τον νεαρό, που ήταν τραυματισμένος στο αριστερό πόδι, εκτοξεύοντας δακρυγόνα εναντίον τους και απωθώντας τους βίαια.

Ο τραυματίας τελικά συνελήφθη και απομακρύνθηκε από το σημείο από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν “έναν Παλαιστίνιο οπλισμένο με ένα αιχμηρό αντικείμενο” που πλησίαζε τους στρατιώτες. Ένας αξιωματικός έδωσε τότε εντολή στους άνδρες που επέβαιναν στο τζιπ να παρασύρουν τον επιτιθέμενο ο οποίος “τραυματίστηκε σοβαρά”

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, οκτώ Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από αληθινές σφαίρες και ένας από πλαστικές στις συγκρούσεις αυτές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η μητέρα που άφησε τον γιο της για να σώσει τις κόρες της από τη σφαγή της Χαμάς – «Έπρεπε να διαλέξω ποιο παιδί μου θα σώσω»
Ο Εϊτάν κρατήθηκε όμηρος για 52 ημέρες, μέχρι την απελευθέρωσή του τον Νοέμβριο του 2023 στο πλαίσιο ανταλλαγής - Ο σύζυγός της, Οχάντ, δεν επέστρεψε ποτέ ζωντανός
Όμηροι
Γάζα: Πως παλαιστινιακές αντι-Χαμάς ένοπλες οργανώσεις επιχειρούν να διεκδικήσουν ρόλο στο κενό εξουσίας
Σε μια διαλυμένη Γάζα, εν μέρει υπό ισραηλινή κατοχή και χωρίς κανένα σαφές πολιτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, νέες παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες εμφανίζονται για να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Χαμάς
Μια ομάδα που αντιτίθεται στη Χαμάς στη Γάζα
Η Μέγκαν Μαρκλ απάντησε με γράμμα στην έκκληση του πατέρα της από το νοσοκομείο
«Δεν θέλω να πεθάνω και να είμαστε αποξενωμένοι» της είπε και εξέφρασε την επιθυμία να δει τον γαμπρό του, πρίγκιπα Χάρι, καθώς και τα εγγόνια του, Άρτσι και Λίλιμπετ «πριν να είναι αργά»
Η Μέγκαν Μαρκλ