Κόσμος

Κομισιόν κατά Fiat και Starbucks: Πληρώστε φόρους

Η ιταλική Fiat και η αμερικανική Starbucks καλούνται να πληρώσουν μεταξύ 20 και 30 εκατ. ευρώ, η πρώτη στο Λουξεμβούργο και η δεύτερη στην Ολλανδία, για «παράνομα φορολογικά οφέλη».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία παρείχαν επιλεκτικά φορολογικά οφέλη στη Fiat Finance and Trade και στη Starbucks. Αυτά τα οφέλη είναι παράνομα βάσει των κανόνων της ΕΕ που αφορούν την παροχή κρατικών ενισχύσεων» ανέφερε η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.

Εκτός από τις δυο εταιρίες, με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δε συμφωνεί ούτε η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου, χώρα από την οποία κατάγεται (και έχει διατελέσει για χρόνια πρωθυπουργός της) ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου δήλωσε ότι η κυβέρνησή του διαφωνεί με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το Λουξεμβούργο διαφωνεί με τα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην περίπτωση της Fiat Finance and Trade και επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων του», έγραψε ο Πιερ Γκραμενιά στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Περού: Ανεπιθύμητη από το Κογκρέσο η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ – Κηρύχθηκε «persona non grata»
Η Λίμα κατηγορεί την Κλαούντια Σέινμπαουμ για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, τρεις ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Σουηδία: Διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του αεροδρομίου του Γκέτεμποργκ μετά τον εντοπισμό drone
Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις του την Πέμπτη, μετά την εμφάνιση ενός ή περισσότερων drone στον εναέριο χώρο – Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
drone