Οικονομία

Μικρές απώλειες στο Χρηματιστήριο

Με ήπια υποχώρηση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, με το τζίρο να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Πτωτικά κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, με τους τίτλους της Eurobank και της Πειραιώς να δέχονται ισχυρές πιέσεις, ενώ από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με σημαντικά κέρδη έκλεισαν η Coca Cola HBC, η Τιτάν και η Grivalia Properties.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 676,13 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,32%.

Ενδοσυνεδριακά κατάγραψε κατώτερη τιμή στις 672,15 μονάδες (-0,91%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 23,490 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 118.303.066 τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή πτώση σε ποσοστό 0,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με ανεπαίσθητη άνοδο σε ποσοστό 0,01%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Grivalia Properties (+3,66%), της Coca Cola HBC (+2,96%), της Τιτάν (+1,82%), της Ελλάκτωρ (+1,17%) ,της ΕΥΔΑΠ (+0,53%) και της ΜΕΤΚΑ (+0,37%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (-13,04%), της Πειραιώς (-9,09%), της Alpha Bank (-3,64%), της Viohalco (-3,00%), του ΟΠΑΠ (-2,27%), των ΕΛΠΕ (-1,89%), της Folli Follie (-1,81%) και της Εθνικής (-1,79%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Χημικών (+5,48%), της Υγείας (+3,84%), των Τροφίμων (+2,95%), της Ακίνητης Περιουσίας (+2,13%) και των Κατασκευών (+1,43%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-4,22%), των Ταξιδιών (-1,90%) και του Εμπορίου (-1,78%).

Ανοδικά κινήθηκαν 40 μετοχές, 54 πτωτικά και 15 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Audiovisual +21,82%, Ακρίτας +18,75%, Dionic +17,24%,Κέκροψ +9,50% και Γενική Εμπορίου +9,32%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Πήγασος -15,73%, Eurobank-13,04%, Νίκας -12,22%, Πειραιώς -9,09% και Δρομέας -7,76%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η Τράπεζα της Αγγλίας και ο ΟΟΣΑ προειδοποιούν σοβαρά για τον ασταθή πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο ΟΟΣΑ προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πολύ πιο άκαμπτος από ό,τι είχε προβλέψει στην τελευταία του πρόβλεψη τον Ιούνιο και υψηλότερος από οποιοδήποτε άλλο έθνος της G-7 τα επόμενα χρόνια
Inflation and the economic crisis. Financial market crash. The Red arrow on the chart is pointing Up. Golden Stack Coins With Red Arrow Showing Upward Direction for the higher inflation concept.