Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Συλλυπητήρια Τσίπρα στις οικογένειες των θυμάτων στην Τουρκία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τα βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων στην Τουρκία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο facebook και το twitter.

Νωρίτερα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης.

Τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή διπλή βομβιστική επίθεση εναντίον συγκέντρωσης ειρήνης, που διοργάνωσαν συνδικάτα, κοινωνικοί φορείς και αριστερά πολιτικά κόμματα στην ‘Αγκυρα. Επιπλέον, καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή επίθεση και εκφράζει την αλληλεγγύη και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες και τους συναγωνιστές των αδικοχαμένων αγωνιστών.

 

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι αποτέλεσμα της διπλής έκρηξης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο προσυγκέντρωσης των μελών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), ήταν ο θάνατος τουλάχιστον 30 διαδηλωτών και ο τραυματισμός εκατοντάδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η δολοφονική αυτή επίθεση δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλες αιματηρές, παρακρατικές, στρατιωτικές και αστυνομικές επιθέσεις εναντίον του φιλοκουρδικού και φιλειρηνικού κινήματος και της Αριστεράς». Προσθέτει ότι «το καθεστώς Ερντογάν είναι υπόλογο για την κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον της ειρήνης και της δημοκρατίας στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή.

 

«Μοναδική απάντηση στο καθεστώς του τρόμου είναι η ενίσχυση του αγώνα για τη νίκη της δημοκρατίας και της ειρήνης στην πολύπαθη γειτονιά μας», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί σε συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ. στην πλ. Συντάγματος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε