Πολιτική

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με Metallica στο TikTok: «4ήμερη εργασία; Κι όμως γίνεται»

Υπό τους ήχους του Enter Sandman, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε την πρόταση για την 4ήμερη εργασία, με αιχμές για burnout, παραγωγικότητα και brain drain
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με Metallica και σύνθημα «Κι όμως γίνεται», ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να παρουσιάσει μέσω TikTok την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για πιλοτική εφαρμογή της 4ήμερης εργασίας, σε ένα βίντεο με σαφώς πιο χαλαρή –και περιπαικτική– διάθεση.

Υπό τους ήχους του Enter Sandman, σε μια επιλογή που μάλλον δεν ήταν άσχετη με την αυριανή (09.05.2026) συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Nίκος Ανδρουλάκης θέτει το ερώτημα: «Δουλεύουμε για να ζούμε ή ζούμε για να δουλεύουμε;», ανοίγοντας τη συζήτηση για ένα εργασιακό μοντέλο που, όπως υποστηρίζει, «λένε ότι δεν γίνεται – κι όμως γίνεται».

Στο βίντεο, ο Νίκος Ανδρουλάκης διευκρινίζει ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ δεν αφορά «το μανάβικο, ούτε την ταβέρνα της γειτονιάς», αλλά την πιλοτική εφαρμογή σε επιχειρήσεις άνω των 20 εργαζομένων και σε θέσεις έντασης διανοίας, όπως προγραμματιστές, λογιστές, διοικητικές υπηρεσίες, HR, marketeers, data analysts και μελετητικά γραφεία.

«Λιγότερο burnout, μεγαλύτερη παραγωγικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά, συνδέοντας την πρόταση με την ανάγκη να διαμορφωθεί μια Ελλάδα που «κρατά τους νέους της εδώ».

@nikos.androulakis

4ήμερη εργασία; Κι όμως γίνεται!

♬ πρωτότυπος ήχος – Nikos Androulakis

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικαλείται παραδείγματα από ευρωπαϊκές χώρες, σημειώνοντας ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο το 92% των εταιρειών που υιοθέτησαν την 4ήμερη εργασία τη διατήρησαν, ενώ στην Πορτογαλία η απόδοση αυξήθηκε κατά 85% και η εργασιακή κόπωση μειώθηκε κατά 23%. 
 
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην αντεπίθεση το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης: Από τη λαϊκή αγορά, στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ
Στο ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη θεωρούν ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στον πολυχώρο λιπασμάτων στη Δραπετσώνα πέτυχαν μία δυνατή αφετηρία για αυτό που θέλουν να κάνουν στον δρόμο προς τις εκλογές
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Το στοίχημα της ΝΔ για υψηλές πτήσεις στις εκλογές, ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης και η τελευταία δημοσκόπηση
Η δημοσκόπηση της Alco αποτυπώνει ξεκάθαρα ότι η πρόκληση και το «στοίχημα» για τη ΝΔ είναι το πόσους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της θα πείσει να τη στηρίξουν, όπως είχαν κάνει στις εθνικές εκλογές του 2023
Κυριάκος Μητσοτάκης
Αλέξης Τσίπρας από τη Νίκαια: «Σε 24 ώρες γίναμε αξιωματική αντιπολίτευση σε λίγους μήνες κυβέρνηση»
Ανέπτυξε τους πέντε βασικούς άξονες της πολιτικής του πρότασης, για την ενέργεια, για την κατάργηση των πανελλαδικών, για το ιδιωτικό χρέος και τα funds και την μετακίνηση με τα ΜΜΜ
Αλέξης Τσίπρας 81