Πολιτική

Καμμένος: Το Μνημόνιο αποτελεί το τέλος της εποχής των Μνημονίων

Άφωνοι έμειναν όλοι στην Βουλή όταν άκουσαν τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο να ξεκινάει την ομιλία του για το Μνημόνιο λέγοντας ότι αυτή είναι μια «συμφωνία που αποτελεί το τέλος της εποχής των μνημονίων».

Ταυτόχρονα επισήμανε την σημασία της μεταφοράς στις Βρυξέλλες της συζήτησης για το θέμα του ελληνικού χρέους.
Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια επιτρέπει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιστρέψουν στην αγορά. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εξάντλησαν όλα τα όρια της διαπραγμάτευσης και τόνισε ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, διότι αυτοί που «έστησαν τον Μηχανισμό Στήριξης» φρόντισαν να διασφαλίσουν τον εαυτό τους από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Αναφέροντας τον Β. Σόιμπλε, την Α. Μέρκελ και κερδοσκόπους των ΗΠΑ, πρόσθεσε ότι «το έφθασαν τόσο στα άκρα» που στο τέλος οι ίδιοι πρότειναν αυτό για το οποίο είχαν διασφαλίσει τον εαυτό τους.

Τόνισε ότι η σημαντική διαφορά αυτής της συμφωνίας από τις προηγούμενες συνίσταται στο ότι αυτή διέπεται από το ευρωπαϊκό Δίκαιο, ενώ στην συνέχεια εν μέσω φραστικών διαξιφισμών με βουλευτές της ΝΔ και απευθυνόμενος προς αυτούς είπε «η πατέντα που είχατε στήσει τελειώνει σήμερα».

Εν μέσω συνεχών αντεγκλήσεων, ο κ. Καμμένος είπε «όσα πήρατε, πήρατε από τους μεσάζοντες», προσθέτοντας «τα κόκκινα δάνεια δεν περνούν από τις εταιρείες με τις οποίες συνομιλούσατε».

Επίσης ο κ. Καμμένος έκανε λόγο και για λαθρεμπόρους καυσίμων που θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη, ενώ θα ερευνηθούν και κονδύλια που διοχετεύθηκαν στους «πολιτικούς τους υπαλλήλους».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε επιμέρους πλευρές της συμφωνίας, με πρώτη εκείνη που αφορά το συνταξιοδοτικό στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και όπως εξήγησε ένας αριθμός στρατιωτικών που δεν περνούν από την Σχολή Πολέμου, φθάνουν ως έναν βαθμό της στρατιωτικής ιεραρχίας και κατόπιν αποστρατεύονται.
Πρόσθεσε ότι η στρατιωτική ηγεσία ζήτησε από τα στελέχη αυτά να παραμείνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και με τροπολογία που θα καταθέσει το υπουργείο ‘Αμυνας θα παραμείνουν.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, για την δημιουργία πρώτα απ’ όλα οικισμών για τα στελέχη τους εντός των μονάδων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας
Επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Ως προς τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας το γερμανικό υπουργείο απαντά ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να την προσδιορίσει χρονικά
Πρόσφυγες