Πολιτική

Χριστοδουλοπούλου για μεταναστευτικό: Φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων

Το κράτος φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων να δεχτεί ένα τέτοιο κύμα προσφύγων και η κυβέρνηση λυπάται γι’ αυτό είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου κάνοντας τον... απολογισμό της στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών.

“Το ελληνικό κράτος ήταν ανέτοιμο να δεχθεί ένα τέτοιο κύμα προσφύγων, φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων και η κυβέρνηση είναι η πρώτη που λυπάται για αυτό” είπε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Πρόσθεσε δε ότι είναι αδύνατο να μπορείς να το προβλέψεις και πολύ περισσότερο να δημιουργήσεις υποδομές για την καθημερινή υποδοχή 6.000 προσφύγων.

«Η πολιτική που εφαρμόσαμε είναι η πολιτική της νόμιμης διαχείρισης που εφαρμόζεται στα Ηνωμένα Έθνη. Δεν μπορείς να πεις ότι δε χωράνε ή ότι βλάπτει τον τουρισμό ή ότι οι νησιώτες υποφέρουν. Όλα αυτά μπορεί να ισχύουν, αλλά δεν μπορείς να τα επικαλεστείς απέναντι στον διεθνή κανόνα. Ο πρόσφυγας πρέπει να είναι δεκτός στη χώρα μας ως κάποιος που έφυγε από τον τόπο του για να σώσει την οικογένειά του», επεσήμανε.

Σύμφωνα με την κα Χριστοδουλοπούλου στα νησιά που υπήρχαν υποδομές, το πρόβλημα ήταν διαχειρίσιμο, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στη δημοτική αρχή της Κω, καθώς το νησί, είπε, δεν είχε υποδομές και η δημοτική αυτοδιοίκηση δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν εγκαίρως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Έχουν δίκιο οι αγρότες που εξεγείρονται – Έξι χρόνια τώρα δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός στήριξης,
«Το ενεργειακό κόστος αυξήθηκε κατά 40%, ενώ οι ενεργειακές κοινότητες που εμείς σχεδιάσαμε το 2018 για τους παραγωγούς άνοιξαν τελικά μόνο για χάρη των μεγάλων εταιρειών ενέργειας»
Αλέξης Τσίπρας
Καβγάς Κυρανάκη – Πελετίδη για τον σιδηρόδρομο στην Πάτρα: «Ο δήμαρχος κάνει σόου», «τι την περάσατε την πόλη;»
Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επανέφερε παλαιότερο διάλογό του με τον δήμαρχο, υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος ζήτησε πλήρη υπογειοποίηση του έργου
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη για το Κυπριακό πριν τη συνάντηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερχιουρμάν
Λευκωσία και Αθήνα παραμένουν σε απόλυτο συντονισμό, κινούμενες σταθερά προς τον κοινό στόχο που παραμένει αμετάβλητος: την επίλυση του Κυπριακού
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης