Πολιτική

Τσίπρας σε ευρωβουλευτές: “Άκουσον μεν, πάταξον δε” (VIDEO)

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Με το τελεσίγραφο της Συνόδου Κορυφής στα χέρια του για συμφωνία ως την Κυριακή ή Grexit τη Δευτέρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τους ευρωβουλευτές: "Άκουσον μεν, πάταξον δε"!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μπήκε χαμογελαστός στην αίθουσα της Ολομέλειας της Ευρωβουλής, χαιρέτισε γνώριμα πρόσωπα, χειροκροτήθηκε από κάποιους και είδε ακόμη και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να κρατά ένα πλακάτ που έγραφε… ΟΧΙ.

Όταν πήρε το λόγο για να μιλήσει για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός της Ελλάδας το Ευρωκοινοβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα πως δεν θέλει ρήξη με την Ευρώπη αλλά μετά το δημοψήφισμα με την “ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού” ζήτησε βιώσιμη λύση “χωρίς τα λάθη του παρελθόντος και την αέναη λιτότητα”.

Στη συνέχεια, όμως, ο πρωθυπουργός μίλησε για “γενναία επιλογή του ελληνικού λαού, σε συνθήκες πρωτοφανούς πίεσης, με τις τράπεζες κλειστές, με την πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης να τρομοκρατεί ότι η επιλογή στο ΟΧΙ είναι μια επιλογή ρήξης με την Ευρώπη”. Και εκεί, οι ευρωβουλευτές τον ανάγκασαν να διακόψει για λίγο το λόγο του, καθώς ακούστηκαν αποδοκιμασίες, γιουχαΐσματα αλλά και χειροκροτήματα.

“Είναι χαρά μου που βρίσκομαι στο ναό της Δημοκρατίας γιατί πιστεύω ότι εδώ ακούμε και κρίνουμε επιχειρήματα. Γι’ αυτό άκουσον λοιπον μεν, πάταξον δε”, συνέχισε.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1