Κόσμος

Σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Δεν υπήρξαν αναφορές ζημιών ή τραυματισμών, ούτε φόβος για τσουνάμι, είπαν αξιωματούχοι της Ινδονησίας μετά από σεισμό 7.0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 12:24 π.μ. σήμερα στην Ίριαν Τζάγια της Ινδονησίας από το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

Η εστία του σεισμού ήταν 247,8 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Τζαγιαπούρα, στη δυτική Νέα Γουϊνέα, και σε βάθος 52,8 χιλιομέτρων.

Αξιωματούχοι του οργανισμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών είπαν ότι παρότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ορισμένες περιοχές και δημιούργησε πανικό στους κατοίκους, που ξεχύθηκαν στους δρόμους, δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές και τραυματισμούς, και απέκλεισαν την πιθανότητα να δημιουργηθεί τσουνάμι.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο μια απομακρυσμένη και δύσβατη περιοχή της Ίριαν Τζάγια που δυσχεραίνει τη συλλογή πληροφοριών, πρόσθεσαν. Η χώρα βρίσκεται μέσα στο λεγόμενο “Δαχτυλίδι Φωτιάς του Ειρηνικού”, μια σεισμικά ενεργή ζώνη όπου συναντιώνται οι τεκτονικές πλάκες του φλοιού της Γης και δημιουργούν μεγάλο αριθμό σεισμών και ηφαιστείων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ
Reuters: Οι κίνδυνοι για τον Τραμπ από το «Βατερλό» στο Ιράν, «ζοφερές οι συνέπειες του αδιεξόδου»
«Η συνέχιση του πολέμου θα ασκούσε περαιτέρω πίεση στον Τραμπ, τα ποσοστά του οποίου στις δημοσκοπήσεις μειώνονται ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο»
Ντόναλντ Τραμπ