Πολιτική

Συμφωνία – Podemos: Χρηματοοικονομικό πραξικόπημα – Κάνουν την Ελλάδα προτεκτοράτο

Υψηλόβαθμο στέλεχος του ισπανικού κόμματος Podemos κατήγγειλε τη συμφωνία ανάμεσα στην ευρωζώνη και την Ελλάδα διαβεβαιώνοντας πως η Ευρώπη επιχείρησε μ' αυτήν "ένα χρηματοοικονομικό πραξικόπημα" με στόχο να μεταμορφώσει την Ελλάδα σ' ένα "προτεκτοράτο".

“Αυτό που επιδιώκουν στην Ελλάδα, είναι να κάνουν ένα χρηματοοικονομικό πραξικόπημα, να μεταμορφώσουν τη χώρα σε προτεκτοράτο”, δήλωσε ο Πάμπλο Ετσενίκε, πρώην ευρωβουλευτής και νυν βουλευτής περιφερειακού κοινοβουλίου, ο οποίος θεωρείται δεύτερος στην ιεραρχία του Podemos.

“Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν υπάρχει”, κατήγγειλε ο βουλευτής αυτός, ο οποίος είναι το πρώτο στέλεχος του Podemos που αντιδρά στη συμφωνία που συνήφθη στις Βρυξέλλες.

Ο Ετσενίκε έχει τη φήμη του “σκληρού” στους κόλπους του Podemos, του οποίου ηγείται ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο γενικός γραμματέας του κόμματος.

“Περίμενε Αλέξη (Τσίπρα), ερχόμαστε και θα είμαστε πιο δυνατοί”, είχε δηλώσει την Κυριακή ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Η Ισπανία, όπου οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της χρονιάς, παρακολουθεί από πολύ κοντά την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ το Podemos έχει γίνει μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, μετά το δεξιό κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) και το σοσιαλιστικό κόμμα (PSOE).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου – Μαρινάκης: «Ακραία και τοξική ρητορική»
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί με όλο και μεγαλύτερη ένταση, ακραία και τοξική ρητορική»
Παύλος Μαρινάκης
Ανδρουλάκης για την προ ημερησίας συζήτηση: «Θέλουν να καταπατήσουν τον Κανονισμό της Βουλής – Εγώ την Παρασκευή θα είμαι εκεί»
«Βουτηγμένος στη διαφθορά και αμετανόητος, ο κ. Μητσοτάκης παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη για την κατάσταση στην αγορά: Από αύριο η επιδότηση diesel, γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι
Σε ισχύ θα τεθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και το μέτρο του fuel pass στην βενζίνη. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται περισσότερες από 100 εταιρείες τροφίμων
Κυριάκος Μητσοτάκης