Κόσμος

Το πανέμορφο πάντα της Ουάσινγκτον… βαφτίστηκε! Μπέι-Μπέι το όνομά του!

Oι Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ και της Κίνας Μισέλ Ομπάμα και Πενγκ Λιγιουάν αντίστοιχα αποκάλυψαν σήμερα το όνομα του μωρού πάντα που γεννήθηκε τέλη Αυγούστου στον ζωολογικό κήπο της Ουάσιγκτον! Ονομάζεται Μπέι-Μπέι, που σημαίνει «πολύτιμος, θησαυρός».

Κατά τη διάρκεια μιας τελετής μπροστά στον περιφραγμένο χώρο όπου ζουν τα πάντα στο ζωολογικό κήπο Σμιθσόνιαν, με κοινό μαθητές ενός σχολείου που διδάσκονται κινεζικά, οι δύο γυναίκες αποκάλυψαν σε δύο χάρτινες κορδέλες το όνομα του μικρού πάντα, όπου αναγραφόταν σε κινεζικά ιδεογράμματα και στο λατινικό αλφάβητο. Ο ζωολογικός κήπος συνηθίζει να βαπτίζει τα μωρά πάντα 100 ημέρες μετά τη γέννησή τους, σεβόμενος μια κινεζική παράδοση.

Ωστόσο με την ευκαιρία της παρουσίας στην Ουάσιγκτον του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, και της συζύγου του η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου αποφάσισε να τιμήσει το νεογέννητο νωρίτερα.
Με την επίσκεψη αυτή εορτάζεται και η συνεργασία 40 ετών και πλέον μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, που υποδέχθηκαν το πρώτο ζευγάρι μεγαλόσωμων πάντα το 1972 έπειτα από μια επίσκεψη στην Κίνα του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον.
«Το γιγαντόσωμο πάντα αντιπροσωπεύει τους δεσμούς μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ» υπογράμμισε η Πενγκ Λιγιουάν.
«Όμως έχουμε ανάγκη από τη διεύρυνση των δεσμών μας προκειμένου οι λαοί των δύο χωρών να έρθουν ακόμα περισσότερο κοντά και πιστεύω ότι το γιγαντόσωμο πάντα είναι ένας από τους δεσμούς που υφίστανται και μπορούμε να εορτάσουμε».

Οι κυρίες Ομπάμα και Πενγκ παραβρέθηκαν σήμερα το πρωί στις ιατρικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στον Μπέι-Μπέι, προσέθεσαν οι επικεφαλής του ζωολογικού κήπου.
Επέλεξαν οι ίδιες το όνομα του νεογέννητου ζώου μεταξύ των Μπέι Μπέι, που πρότειναν οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου Ουλόνγκ της Κίνας και Πινγκ-Πινγκ (ήρεμος) που πρότειναν οι ιθύνοντες του ζωολογικού κήπου της Ουάσιγκτον.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάλλος τραπεζίτης για Τραμπ: Είναι ένα παιδί με παιδικές τεχνικές διαπραγμάτευσεις
Οι Ηνωμένες Πολιτείες «έχουν ανάγκη την Ευρώπη (...) δεν πρέπει να δώσουμε την εντύπωση ότι είμαστε παιδιά τρομοκρατημένα από τον πατέρα, αυτός είναι το παιδί», πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής της δημόσιας τράπεζας επενδύσεων της Γαλλίας Bpifrance
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε για το Συμβούλιο Ειρήνης
Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία «είναι κοντά» – Ξεκίνησε η συνάντηση με τον Ζελένσκι στο Νταβός
«Πολλοί άνθρωποι σκοτώνονται. Πρέπει να το τελειώσουμε», τόνισε - Κούσνερ και Γοιυίτκοφ θα μεταβούν στη Μόσχα και θα γίνουν δεκτοί από τον Πούτιν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο  Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός
Ανανεώθηκε πριν 13 λεπτά
Νέο σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ισπανία: Σύγκρουση τρένου με γερανό στην Καρθαγένη - Αρκετοί τραυματίες
Τα αίτια της σύγκρουσης παραμένουν άγνωστα, ενώ οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο γερανός βρέθηκε πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή
Τρένο
Ανανεώθηκε πριν 30 λεπτά
15
«Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει την ασφάλεια της Γροιλανδίας» λέει ο Ρούτε - «Δεν μπορεί να διαπραγματεύεται εκ μέρους της Δανίας» λέει η Κοπεγχάγη
«Η θέση της Δανίας και της Γροιλανδίας είναι ίδιες και καμία διαπραγμάτευση δεν έγινε χθες με το ΝΑΤΟ αναφορικά με το ζήτημα της κυριαρχίας μας»
Στρατιωτικές δυνάμεις του NATO σε άσκηση στη Γροιλανδία το 2022
Ο Τζάρεντ Κούσνερ παρουσίασε το «master plan» 25 δισ. δολαρίων για τη Γάζα: Ουρανοξύστες και πόλη σαν Ντουμπάι
Ανάπτυξη σε τέσσερις φάσεις με κατοικίες, τουριστικές ζώνες και data centers - Το χρονοδιάγραμμα παρουσίασε ο γαμπρός του Τραμπ - «Υπάρχει ένα master plan, θα το εφαρμόσουμε σταδιακά στη Μέση Ανατολή»
Ο Κούσνερ παρουσίασε τη «Νέα Γάζα»
Ανανεώθηκε πριν 16 λεπτά
Στιβ Γουίτκοφ: «Μόνο ένα θέμα μένει» για να υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία – Νέα συνάντηση με Πούτιν το μεσημέρι
«Δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε την τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων, κυρίως ενόψει της άφιξης του Γουίτκοφ στη Μόσχα και της συνάντησής του με τον Πούτιν»
FILE - President Donald Trump, right, shakes the hand of Russia's President Vladimir Putin during a joint press conference at Joint Base Elmendorf-Richardson, Alaska, Aug. 15, 2025. (AP Photo/Jae C. Hong, File)