Πολιτική

Συνεργασία Ποταμιού με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ;

Τα όργανα άρχισαν. Υπάρχουν μάλιστα πολλοί που σε ό,τι έχει να κάνει με το Ποτάμι μιλούν για φαινόμενα διάλυσης μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ωστόσο υπάρχουν πολλοί που συνιστούν ψυχραιμία και θυμίζουν ότι τα γρήγορα συμπεράσματα συνήθως οδηγούν και σε μεγάλα λάθη. Κάπως έτσι και με βάση τις ριζικές αλλαγές που ήδη ξεκίνησαν να συντελούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς είναι επίσης πολλοί εκείνοι που βλέπουν νέους ρόλους και συνεργασίες.

Μπορεί το Ποτάμι να έχασε μεγάλο μέρος της δύναμής του ωστόσο δεν… εξαφανίστηκε και σε αντίθεση με άλλα κόμματα έδειξε ότι έχει λόγο ύπαρξης για τους πολίτες που για ακόμη μια φορά το έστειλαν στη βουλή για να τους εκπροσωπήσει.
Όλα αυτά μπαίνουν στη ζυγαριά τόσο στο εσωτερικό του κόμματος, όσο όμως και στον ευρύτερο χώρο.

Η αντίδραση του Π. Τατσόπουλου, υποψήφιου με το Ποτάμι στη Β Αθήνας, αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα για συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατά πολλούς ούτε τυχαία είναι, ούτε και ως πρόταση περίεργη.

Μιλούν άλλωστε για ευρύτερες διεργασίες που έχουν ξεκινήσει στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Μάλιστα πληροφορίες θέλουν την ίδια την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά ρίχνει μεγάλο βάρος στο θέμα της ανασυγκρότησης του χώρου και ως πρώτο στόχο θέτει την έναρξη συζητήσεων με το Ποτάμι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη διαρρέεται με νόημα απ’ τη μεριά της Χαριλάου Τρικούπη ότι θα τηρηθούν χαμηλοί τόνοι, θα αποφευχθούν οι δηλώσεις και κυρίως θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στην αυτονομία κάθε κόμματος.

Ουσιαστικά όμως στη Χαριλάου Τρικούπη η επικρατούσα άποψη είναι ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος της δημιουργίας μιας μεταρρυθμιστικής προοδευτικής παράταξης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση... Καρυστιανού για τα ελληνοτουρκικά: Πείτε μας κ. Μητσοτάκη την ατζέντα της συνάντηση με Ερντογάν για να δούμε αν πρέπει να γίνει
Η τοποθέτησή της έρχεται σε μια συγκυρία κατά την οποία, σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμόρφωση του κόμματός της
Η Μαρία Καρυστιανού 25
Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για την ενέργεια - «Τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πληρώνουν από τα ακριβότερα τιμολόγια ρεύματος στην Ευρώπη»
«Σχεδόν ένα στα πέντε ελληνικά νοικοκυριά αδυνατεί να θερμάνει επαρκώς την κατοικία του» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
O Νίκος Ανδρουλάκης
Τα συλλυπητήρια μηνύματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα» - «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι»
Τη φονική πυρκαγιά στην μπισκοτοβιομηχανία σχολίασε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι το 2025 έκλεισε με «τραγικό απολογισμό δεκάδων νεκρών» σε εργατικά δυστυχήματα
Εικόνες από το φλεγόμενο εργοστάσιο από ψηλά
Ο Ανδρουλάκης ζητά παραίτηση Φλωρίδη για τη «διάταξη Κεφαλογιάννη»: «Δεν στέκεται ως υπουργός Δικαιοσύνης»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στη κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για απομάκρυνση από τον ευρωπαϊκό δρόμο και για πρακτικές που «προσομοιάζουν στην Ουγγαρία»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
20