Πολιτική

Οι αναποφάσιστοι του… ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν νικητή στις εκλογές!

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι για ακόμη μια φορά οι αναποφάσιστοι και ειδικά οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του πρώην κυβερνώντος κόμματος θα κρίνουν το νικητή. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Νέα Δημοκρατία στοχεύουν να πείσουν αυτή τη δεξαμενή ψηφοφόρων στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου του 2015.

Τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων και οι απαντήσεις που δίνουν σε αυτές οι πολίτες δείχνουν ότι μια πολύ μεγάλη δεξαμενή που φτάνει το 4,9% του εκλογικού σώματος είναι άνθρωποι που στις προηγούμενες εκλογές του Ιανουαρίου είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Ταυτόχρονα υπάρχει ακόμη μια μεγάλη δεξαμενή που αντιστοιχεί στο 3,2% του εκλογικού σώματος που αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι επίσης ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, αλλά στις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου δηλώνουν ότι είτε θα απέχουν είτε θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό.

Οι ίδιες μετρήσεις δείχνουν ότι ένα ποσοστό 14% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσει.
Όλοι οι παραπάνω μπαίνουν στο στόχαστρο στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές.

Με δεδομένο ότι υπάρχει μια τάση φυγής απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, περίπου ένα 8% δηλώνει ότι μετακινείται προς τη ΝΔ και ένα 7% προς τη ΛΑΕ, και τα δύο αυτά κόμματα δίνουν μάχη να αυξήσουν αυτά τα ποσοστά αντλώντας περισσότερες ψήφους.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει την τελική μάχη να … επαναπατρίσει αυτούς τους ψηφοφόρους, αλλά και να πείσει όσους ακόμη δεν έχουν πεισθεί αν πάνε να ψηφίσουν με τα στελέχη της Κουμουνδούρου να θεωρούν ότι αν πάνε στην κάλπη θα ψηφίσουν και πάλι ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Όχι» Τασούλα σε Τσίπρα για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μετά το δημοψήφισμα
«Όπως ξέρετε, το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα. Είναι συνεπώς άτυπο όργανο του οποίου οι συνεδριάσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών»
Αλέξης Τσίπρας και Κωνσταντίνος Τασούλας 38