Κόσμος

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: “Ευκαιρία” για την οικονομία οι πρόσφυγες

Ως μία "ευκαιρία" για την οικονομία της χώρας, χαρακτήρισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν τη φιλοξενία 24.000 προσφύγων, σημειώνοντας ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν "πάντα να ακολουθούν τον λαό ή τις δημοσκοπήσεις". 

Ο Μακρόν, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη από την Κυριακή, είπε ότι η υποδοχή των προσφύγων αυτών, που ανακοινώθηκε την Δευτέρα από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, είναι “καθήκον” αλλά και θέμα “αξιοπρέπειας” για τη γαλλική κυβέρνηση.

“Πιστεύω ότι αν αρχίσουμε να κάνουμε συμβιβασμούς στα θέματα αυτά, δεν θα είμαστε πλέον Γαλλία. Θα έπρεπε, ιδίως στο θέμα αυτό, να ακολουθούμε πάντα τον λαό ή τις δημοσκοπήσεις; Εγώ δεν το νομίζω. Όταν έχουμε μια αποστολή σαν τη δική μας, είναι ευθύνη των πολιτικών να την εκτελέσουν”, τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Ο Μακρόν υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τα ποσοστά απασχόλησης στη Γαλλία. “Μιλάμε για μερικές χιλιάδες ανθρώπους και θα έλεγα δεν είναι αυτοί οι πρόσφυγες που έχουν δημιουργήσει δυσκολίες στη γαλλική οικονομία”, εξήγησε. “Αν ξέρουμε πώς να τους οργανώσουμε και να τους εντάξουμε, δεδομένου ότι ο αριθμός τους είναι περιορισμένος και πολλοί από αυτούς έχουν δεξιότητες, είναι σαφές ότι μπορεί να αποτελέσουν μια ευκαιρία για την οικονομία μας και ότι μπορούν κάλλιστα, σε ορισμένες περιοχές, σε ορισμένες εταιρείες, να καλύψουν ανάγκες, για παράδειγμα αν πρόκειται για εξειδικευμένους εργάτες”, κατέληξε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φανταστική» – «Μου αρέσουν τα κομπλιμέντα», απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντόναλντ Τραμπ
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost
Ο συμβολισμός του κόκκινου στα άμφια του νέου Πάπα - Τι αποκαλύπτουν για την πολιτική του
H πρώτη αμφίεση ενός Πάπα λειτουργεί σαν «δήλωση προθέσεων» του, καθώς αποκαλύπτει την πνευματική του ταυτότητα, τις θεολογικές του προτεραιότητες και το ύφος ποιμαντορίας που θα ακολουθήσει
Ο Πάπας Λέων ο 14ος