Κόσμος

Περισσότερες από 100.000 υπογραφές για τη σύλληψη Νετανιάχου!

Περισσότεροι από 107.000 πολίτες υπέγραψαν ένα αίτημα για τη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για εγκλήματα πολέμου όταν επισκεφτεί το Λονδίνο αυτή την εβδομάδα για συζητήσεις με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον

Οι βρετανικές αρχές ανέφεραν πως η επίσκεψη αρχηγού κράτους καλύπτεται από ασυλία από νομικές διαδικασίες και για αυτό τον λόγο δεν μπορεί να συλληφθεί, παρόλο που η συγκέντρωση των υπογραφών καταδεικνύει τα έντονα αισθήματα που τρέφουν αρκετοί σχετικά με την περσινό πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στην Γάζα.

«Με βάση το διεθνές δίκαιο, πρέπει να συλληφθεί για εγκλήματα πολέμου με την άφιξη του στην Βρετανία για την σφαγή περισσότερων από 2.000 αμάχων το 2014», αναφέρει το αίτημα.

Το κοινοβούλιο εξετάζει και φέρνει προς συζήτηση όλα τα αιτήματα που συγκεντρώνουν περισσότερες από 100.000 υπογραφές .

«Αναγνωρίζουμε πως ο πόλεμος στην Γάζα τον περσινό χρόνο είχε έναν φριχτό αριθμό νεκρών. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, όλοι μας αισθανθήκαμε βαθιά θλίψη από την βία και η Βρετανία έχει βρεθεί στο προσκήνιο των διεθνών προσπαθειών για ανοικοδόμηση», ανέφερε η βρετανική κυβέρνηση.

«Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος σχετικά με την αναγνώριση της Βρετανίας για το δικαίωμα του Ισραήλ να λαμβάνει ανάλογη δράση για να αμύνεται, μέσα στα όρια του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», πρόσθεσε η κυβέρνηση.

Δύο μήνες μετά τον πόλεμο στην Γάζα το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως κράτος, σε μια μη δεσμευτική κίνηση, αλλά σε ένα συμβολικό μήνυμα υποστήριξης υπέρ των Παλαιστινίων.
Ένα βρετανικό δικαστήριο το 2009 εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για την πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου, αλλά το απέσυρε, καθώς εκείνη ακύρωσε το προγραμματισμένο της ταξίδι στην Βρετανία. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ένοπλη οργάνωση NRF της Υεμένης «μπλόκαρε» μεγάλο φορτίο με όπλα από το Ιράν που προοριζόταν για τους Χούθι
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, CENTCOM έκανε επίσημη ανακοίνωση τονίζοντας ότι κατασχέθηκαν πάνω από 750 τόνοι πυρομαχικών, καθώς και όπλα και ισχυροί πύραυλοι
Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας των Χούθι
Σε φυλάκιση 23 ετών καταδικάστηκε 22χρονος Ρώσος στρατιωτικός για εσχάτη προδοσία - Έδινε πληροφορίες και ονόματα σε Ουκρανούς
Ο 22χρονος Αντόν Χοζάγεφ συνεργάστηκε με τη λεγεώνα «Ελευθερία της Ρωσίας» και το κίνημα «Atesh» της Κριμαίας και δεν θεωρεί τον εαυτό του ένοχο
Ρωσικός στρατός
Το αβέβαιο μέλλον του Μπαϊρού μετά την «τολμηρή» πρόταση για κατάργηση 2 αργιών στη Γαλλία
Ο Μπαϊρού υποστήριξε ότι η Δευτέρα του Πάσχα και η Ημέρα της Νίκης να γίνουν κανονικές εργάσιμες ημέρες - Παρόμοια κίνηση στο παρελθόν οδήγησε τον Γάλλο πρώην πρωθυπουργό Ραφαρέν σε παραίτηση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού 2