Ο Σάλαχ Χελάλ “παραιτήθηκε κατόπιν εντολής του προέδρου” Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Μόλις βγήκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, όπου υπέβαλε την παραίτησή του, ο Χελάλ συνελήφθη, όπως ανέφερε μια υψηλόβαθμη δικαστική πηγή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.
Το αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA μετέδωσε ότι η σύλληψη του πρώην υπουργού έγινε “στο πλαίσιο έρευνας για μια σημαντική υπόθεση διαφθοράς στους κόλπους του υπουργείου”.
Αξιωματούχοι του υπουργείου Γεωργίας φέρονται ότι δωροδοκούνταν προκειμένου να βοηθήσουν επιχειρηματίες να αποκτήσουν με παράνομο τρόπο οικόπεδα που ανήκαν στο κράτος, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της εισαγγελίας και με δημοσιεύματα του αιγυπτιακού Τύπου.
Την περασμένη εβδομάδα οι εισαγγελικές αρχές απαγόρευσαν στα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με την υπόθεση αυτή.