Πολιτική

Εκλογές 2015 – Λεβέντης: «Τα πληρώνουμε όλα από την τσέπη μας ή κάνουμε έρανο μεταξύ μας»

Η Ένωση Κεντρώων είναι ένα αντιμνημονιακό κόμμα δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και το Νίκο Ευαγγελάτο ο Πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης.

Για το αν θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας είπε: «Θα με ενδιέφερε να στηρίξω και όχι να πάρω λάφυρα εξουσίας σε μια κυβέρνηση που θα ήθελε να ανορθώσει την χώρα. Δεν σκοπεύω να διεκδικήσω υπουργεία για το κόμμα μου. Δεν θέλω να καταντήσω σαν τον Κουβέλη ή τον Καρατζαφέρη. Αν δω ότι διαφοροποιείται η πολιτική θα το εξετάσω ειδικώς».

Στο ερώτημα αν είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων είπε είναι αλλά κατά περίπτωση. Με μίσθωση για κάποιες δεκαετίες, όμως όχι με πώληση δημόσιας γης. «Οι όροι του Μνημονίου δεν πρέπει να είναι η υπερπροστασία του Δημοσίου και όλα τα βαρη στον ιδιωτικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε ακόμα τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι φταίνε για την στάση του κόσμου απέναντι στο ευρώ. «Εδώ μας μάθανε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος σε ένα ευρώ γεμάτο παθογένειες και μίσησε ο κόσμος το ευρώ. Στηρίζω την προσπάθεια για πλεονάσματα με παράλληλες μεταρρυθμίσεις. Γι’ αυτό μπήκαν οι σκληροί όροι γιατί οι Έλληνες δεν τηρούσαν τίποτα», είπε.

Για το ποιοι είναι στους συνδυασμούς είπε: «Έχουμε πολλά νέα πρόσωπα. Έχουμε καθηγητές πανεπιστημίου, έχουμε επιστήμονες. Θα κατεβάσουμε συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα. Πηγαίνουμε κάθε μέρα στο σπίτι μας 6 το πρωί. Όταν ο κόσμος ξυπνάει εμείς πηγαίνουμε για να κοιμηθούμε».

Για το που βρίσκει τα χρήματα είπε: «Δεν έχουμε κανένα μπάτζετ. Εμείς θα δώσουμε χρήματα μόνο για παράβολα και ψηφοδέλτια. Έχουμε ελάχιστα γραφεία και τα περισσότερα είναι προσφορά φίλων. Γραφεία με την έννοια της ενοικίασης δεν έχουμε. Τα παράβολα κάποιοι υποψήφιοι έχουν και τα πληρώνουν και όσοι δεν έχουν κάνουμε έρανο μεταξύ μας. Έχουμε και ανέργους. Ένα μείγμα όλης της κοινωνίας είναι η Ένωση Κεντρώων. Δεν θα τους πετάξουμε στον Καιάδα Κάποιους επειδή είναι φτωχοί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιχείρηση επαναπροσέγγισης της μεσαίας τάξης μέσω ΔΕΘ – Πακέτο μέτρων ακόμα και 2 δισ. ευρώ
Με τις ανακοινώσεις, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να εκπέμψει ένα μήνυμα επανεκκίνησης και παράλληλα ένα μήνυμα ότι η επιστροφή του μερίσματος στους πολίτες είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση
O Κυριάκος Μητσοτάκης 5
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει το «πακέτο» της ΔΕΘ: Στο τραπέζι ρυθμίσεις για ενοίκια, φορολογία και «προσωπική διαφορά» συνταξιούχων
Ο Κ. Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της θέσης της χώρας στη διεθνή «σκακιέρα», όπως και για την αμυντική θωράκιση της χώρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 135
Άδωνις Γεωργιάδης για τις παράνομες συνταγογραφήσεις: Καμία τέτοια παράνομη συμπεριφορά δεν έχει θέση στο ΕΣΥ
«Έχουμε δώσει και δίνουμε διαρκώς οδηγίες στους ιατρούς του ΕΣΥ να προσέχουν την μυστικότητα των κωδικών τους, για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης»
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 4