Κόσμος

30 χρόνια φυλακή για δύο φόνους που δεν έκανε ποτέ!

Ένας Αμερικανός που πέρασε σχεδόν 30 χρόνια στην πτέρυγα των θανατοποινιτών σε φυλακή της Αλαμπάμα, κατηγορούμενος για δύο φόνους που ποτέ δεν έκανε, απαλλάχθηκε και αφέθηκε ελεύθερος από δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ο ήλιος λάμπει και πάλι» ήταν τα πρώτα λόγια του δακρυσμένου 58χρονου Αντονι Ρέι Χίντον μόλις αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν της απόφασης του δικαστηρίου στην κομητεία Τζέφερσον.

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο Χίντον ο οποίος είναι αφροαμερικανός χρεώθηκε με δύο δολοφονίες, εν μέρει λόγω του χρώματος του δέρματός του. Είχε καταδικαστεί το 1985, για τη δολοφονία δυο υπαλλήλων φαστ-φουντ κατά τη διάρκεια ληστείας. Η αστυνομία δεν βρήκε ποτέ κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του. Ο Χίντον που την εποχή της σύλληψής του ήταν 29 ετών ανέκαθεν υποστήριζε την αθωότητά του καθώς την κρίσιμη εκείνη ημέρα του διπλού φονικού εργαζόταν περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά σε μια αποθήκη.

Ο 58χρονος άντρας είναι η 152η περίπτωση καταδικασμένου σε θάνατο που τελικά απαλλάσσεται από το 1973 στις Ηνωμένες Πολιτείες και η δεύτερη μέσα στο 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή (TRIP). Είναι όμως ένας από τους λίγους κρατούμενους που απαλλάχτηκε μεν αλλά πέρασε τον περισσότερο χρόνο στην πτέρυγα των θανατοποινιτών της φυλακής αναμένοντας την εκτέλεσή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο αρχηγός του ακροαριστερού κόμματος, Ζαν Λυκ Μελανσόν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2027
«Έχουμε λιγότερο από ένα χρόνο μέχρι τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Από την πλευρά μας, όλα είναι έτοιμα – υπάρχει ομάδα, πρόγραμμα και ένας μοναδικός υποψήφιος» λέει ο Μελανσόν
Ζαν Λικ Μελανσόν
Ο Τραμπ ανακοίνωσε την «Επιχείρηση ελευθερία» στα Στενά του Ορμούζ για τα πλοία που έχουν εγκλωβιστεί
Η επιχείρηση των ΗΠΑ για την απελευθέρωση των πλοίων στα Στενά του Ορμούζ θα ξεκινήσει τη Δευτέρα το πρωί - Παράλληλα, ο Τραμπ έκανε λόγο για «πολύ θετικές συζητήσεις» με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
Deutsche Welle: Μεγαλύτερος ο φόβος της Γερμανίας για απόσυρση πυραύλων Tomahawk παρά για την αποχώρηση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών
Προβληματισμό στο Βερολίνο προκαλούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ για μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας και την ακύρωση της ανάπτυξης πυραύλων Tomahawk που θεωρούνταν κρίσιμος παράγοντας αποτροπής
Tomahawk
Οι ΗΠΑ απάντησαν στην πρόταση 14 σημείων του Ιράν – Οι βασικοί άξονες του ειρηνευτικού σχεδίου για την Μέση Ανατολή
Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν ότι οι μόνες επιλογές των ΗΠΑ είναι είτε μια «αδύναμη στρατιωτική επιχείρηση είτε μια μη συμφέρουσα συμφωνία»
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης