Κόσμος

Χίλαρι Κλίντον: “Είμαι υποψήφια για την προεδρία” – Βίντεο

Η Χίλαρι Κλίντον επισημοποίησε σήμερα με βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα hillaryclinton.com την υποψηφιότητά της, για δεύτερη φορά, για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016.

“Είμαι υποψήφια για την προεδρία”, δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, πρώην Πρώτη Κυρία, γερουσιαστής και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαιώνοντας μία εδώ και μήνες αναμενόμενη υποψηφιότητα.

Προς το παρόν, είναι η μόνη υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και κυριαρχεί στις δημοσκοπήσεις.

“Οι απλοί Αμερικανοί έχουν ανάγκη από έναν αγωνιστή. Θέλω να είμαι αυτή η αγωνίστρια. Ξεκινάω εκστρατεία για να κερδίσω τις ψήφους σας”, δήλωσε η 67χρονη Χίλαρι Κλίντον.

Οι προκριματικές εκλογές θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2016 στην Αϊόβα και το Νιού Χαμσάιρ. Οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν το 2016.

Η Κλίντον έχει εξασφαλίσει τη συμμαχία και τη φιλία του πρώην πολιτικού της αντιπάλου στις προκριματικές του 2008, του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε χθες ότι “θα είναι μία εξαιρετική πρόεδρος”.

Απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, πολλοί Ρεπουμπλικανοί θα διεκδικήσουν το χρίσμα του κόμματός τους. Δύο έχουν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους, οι γερουσιαστές του Tea Party Τεντ Κρουζ και Ραντ Πολ, ενώ ο συνάδελφός τους Μάρκο Ρούμπιο, κουβανικής καταγωγής, είναι πιθανόν να κάνει την ανακοίνωση αύριο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μαϊάμι.

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για το χρίσμα δεν έχει κρύψει ένας άλλος γόνος αμερικανικής πολιτικής δυναστείας, ο Τζεμπ Μπους, πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, που δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση.

Ωστόσο, λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση της Χίλαρι Κλίντον ανήρτησε στο Twitter βίντεο στο οποίο υπόσχεται ότι θα προχωρήσει σε προτάσεις “τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες”.

“Πρέπει να τα καταφέρουμε καλύτερα από ό,τι η εξωτερική πολιτική του Ομπάμα και της Κλίντον, που αποδυνάμωσε τις σχέσεις με τους συμμάχους μας και αποθράσυνε του εχθρούς μας”, λέει ο 62χρονος Τζεμπ Μπους, γιος και αδελφός των πρώην προέδρων Τζορτζ Χ. Γ. Μπους και Τζορτζ Γ. Μπους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ
Reuters: Οι κίνδυνοι για τον Τραμπ από το «Βατερλό» στο Ιράν, «ζοφερές οι συνέπειες του αδιεξόδου»
«Η συνέχιση του πολέμου θα ασκούσε περαιτέρω πίεση στον Τραμπ, τα ποσοστά του οποίου στις δημοσκοπήσεις μειώνονται ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο»
Ντόναλντ Τραμπ