Κόσμος

Κυπριακό: «Ετομάσου για την λύση» λέει ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Ο νεοκλεγείς Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος εξελέξη με ευρεία πλειοψηφία της τάξης που ξεπέρασε το 60% και μάλιστα με την μαζική υποστήριξη της νεολαίας κάνει λόγο για "επανάσταση" και σε μια "νέα, λευκή σελίδα" στο Κυπριακό.

Χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε: «Ετομάσου για την λύση», που από πολλούς αναλυτές τόσο στα κατεχόμενα όσο και στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου αξιολογείται ως μια εντελώς “επαναστατική” προσέγγιση επί του Κυπριακού.

Σε αυτό το συμπέρασμα συνάδει και το γεγονός ότι ο αριστερών και προοδευτικών αποκλίσεων κ. Ακιντζί, διαχρονικά υποστήριζε τις ιδέες μιας ξεχωριστής κυπριακής ταυτότητας, ενώ είχε πολλάκις εκφράσει τις πλέον διαλλακτικότερες θέσεις στο Κυπριακό, όπως π.χ. το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και της απόδοσής της στους νόμιμους Ελληνοκύπριους κατοίκους της.

Ωστόσο, ήδη η Άγκυρα και προσωπικά ο Τούρκος Πρόεδρος είναι φανερά ενοχλημένος από τις τοποθετήσεις Ακιντζί και μάλιστα χθες ξέσπασε ανοιχτή κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών με αφορμή τον ρόλο που είχε, έχει και έχει στο μέλλον η Τουρκία αναφορικά με το πως διαμορφώνονται οι εξελίξεις στα κατεχόμενα.

Διαβάστε αναλυτικά στο newsit.com.cy

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζοχράν Μαμντάνι θα ζητούσε από τον Κάρολο να επιστρέψει το Koh-i-Noor – Η ιστορία του αμφιλεγόμενου διαμαντιού του στέμματος
Το διαμάντι «Κοχ-ι-νούρ», ή «Βουνό του Φωτός» είναι τοποθετημένο στον μπροστινό σταυρό του στέμματος - Ινδία, Πακιστάν, Ιράν και Αφγανιστάν έχουν κατά καιρούς ζητήσει την επιστροφή του
Ο Ζοχράν Μαμντάνι με τον βασιλιά Κάρολο