Κόσμος

Ρωσική οργή για τις σχέσεις Σουηδίας και Φινλανδίας με το ΝΑΤΟ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε σήμερα την "ιδιαίτερη ανησυχία" του για τις ενέργειες της Φινλανδίας και της Σουηδίας οι οποίες οδηγούν τις δυο χώρες σε σύναψη στενότερων δεσμών με το ΝΑΤΟ.

Το σχόλιο αυτό του ρωσικού υπουργείου δόθηκε στη δημοσιότητα σε αντίδραση για ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Aftenposten όπου, με κοινή διακήρυξή τους, οι υπουργοί Άμυνας της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Φινλανδίας, της Δανίας και της Ισλανδίας τόνιζαν ότι η Βόρεια Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί για ενδεχόμενες κρίσεις ή επεισόδια λόγω της Ρωσίας.

Η Φινλανδία, χώρα που συνορεύει με τη Ρωσία, καθώς και η Σουηδία δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ όμως έχουν εντείνει τη συνεργασία τους με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ
Reuters: Οι κίνδυνοι για τον Τραμπ από το «Βατερλό» στο Ιράν, «ζοφερές οι συνέπειες του αδιεξόδου»
«Η συνέχιση του πολέμου θα ασκούσε περαιτέρω πίεση στον Τραμπ, τα ποσοστά του οποίου στις δημοσκοπήσεις μειώνονται ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο»
Ντόναλντ Τραμπ