Πολιτική

Το άρθρο Μηλιού θα του κοστίσει την θέση του υπεύθυνου οικονομικού προγράμματος;

Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει από τη 1 το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα
Η συνεδρίαση γίνεται ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο η οποία θα εκλέξει το νέο γραμματέα του κόμματος και τη νέα Γραμματεία.

Η ανασυγκρότηση οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά μέλη της Π.Γ. εξελέγησαν βουλευτές και ορισμένα μάλιστα υπουργοποιήθηκαν, όπως οι: Δημήτρης Βίτσας, Κώστας Ήσυχος, Στάθης Λεουτσάκος, Αλέξης Μητρόπουλος, Γιάννης Μπαλάφας, Κώστας Πουλάκης, Πάνος Σκουρλέτης και Ελένη Σωτηρίου.

Τα μέλη της Π.Γ. είναι συνολικά 23 μαζί με τον πρόεδρο και τον γραμματέα Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση αυτή και διάδοχός του θα είναι ο Τάσος Κορωνάκης, ισχυρός κομματικός παράγων καθώς είναι υπεύθυνος Οργανωτικού και είχε διατελέσει και γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ιδίως την ηχηρή παρέμβαση του υπεύθυνου Οικονομικού Πολιτικής του κόμματος Γιάννη Μηλιού με την οποία κάνει λόγο για «μεγάλη υποχώρηση» της κυβέρνησης, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τύχη του κορυφαίου στελέχους για το αν θα είναι υποψήφιος για το ανώτατο κομματικό όργανο και αν είναι αν θα εκλεγεί.

Η φράση πάντως του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη μιλώντας στο MEGA που είπε ότι δεν θεωρεί καλό να εκφράζονται τέτοιες απόψεις από ένα στέλεχος «που είναι ακόμη υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος» προδιαγράφει ίσως την τύχη του κ. Μηλιού, ο οποίος να σημειωθεί ότι δεν θέλησε να είναι υποψήφιος βουλευτής προ έκπληξη πολλών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Όχι» Τασούλα σε Τσίπρα για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μετά το δημοψήφισμα
«Όπως ξέρετε, το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα. Είναι συνεπώς άτυπο όργανο του οποίου οι συνεδριάσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών»
Αλέξης Τσίπρας και Κωνσταντίνος Τασούλας 38