Πολιτική

Zeit: Όμηρος ο Τσίπρας – Η κατάρα των προεκλογικών υποσχέσεων

Μπορεί η γερμανική Zeit να κάνει λόγο για την κατάρα των προεκλογικών υποσχέσεων που κρατούν σε ομηρία τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς περιορίζουν σημαντικά τα διαπραγματευτικά του περιθώρια, όμως η εκτίμηση είναι πως στο Eurogroup δεν θα υπάρξει αντιπαράθεση με την Ελλάδα.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι γερμανοί σχολιαστές όσον αφορά τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας Αθήνας – Βρυξελλών μέχρι το κρίσιμο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής έθεσε τις βάσεις για την επίτευξη συμβιβασμού

Τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa σημειώνει ότι η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής έθεσε τις βάσεις για την επίτευξη συμβιβασμού. «Υπάρχει πλέον και πάλι κινητικότητα στο θέμα της Ελλάδας» και «επαναπροσέγγιση των δυο πλευρών», όπως επισημαίνεται.

Γενικότερα εκτιμάται ότι αρχίζουν να γίνονται παραχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, υπό την έννοια ότι αμφότερες εμφανίζονται πιο διαλλακτικές, κάτι που, όπως τονίζεται, δεν ήταν αυτονόητο μέχρι πριν από 24 ώρες.

η «κατάρα των προεκλογικών υποσχέσεων» κρατούν σε ομηρία τον Αλέξη Τσίπρα καθώς περιορίζουν σημαντικά τα διαπραγματευτικά του περιθώρια

Η Zeit κάνει λόγο για την «κατάρα των προεκλογικών υποσχέσεων» που κρατούν σε ομηρία τον Αλέξη Τσίπρα καθώς περιορίζουν σημαντικά τα διαπραγματευτικά του περιθώρια.
Επίσης, όπως σημειώνει ο σχολιαστής, η νέα ελληνική κυβέρνηση υποτίμησε σημαντικά την αντίσταση των εταίρων, και ειδικά εκείνων των χωρών όπου τυχόν αλλαγές του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να περάσουν από τα κοινοβούλια.

Πάντως η Zeit εκτιμά ότι δεδομένης και της εύθραυστης κατάστασης στην Ουκρανία, τη Δευτέρα το Eurogroup δεν θα επιτρέψει περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την Ελλάδα.

Πηγή Deutsche Welle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης για τις πυρκαγιές – «Καμία πρόληψη, μόνο καταστροφές»
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζοντας τη «Μαύρη Βίβλο» για το περιβάλλον και την πολιτική προστασία, κάνοντας λόγο για διαρκές αδιέξοδο στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών
ΠΑΣΟΚ 3
Ο Αλέξης Τσίπρας περνά στην επίθεση – Τα λάθη της κυβέρνησης στην οικονομία θα αναδείξει στην ομιλία του στο Βελλίδειο
Στο Βελλίδειο αναμένεται να βρεθούν πολλά στελέχη της ευρύτερης αριστεράς, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άνθρωποι οι οποίοι επιδιώκουν να βρεθούν κοντά στο κόμμα που αναμένεται να φτιάξει
Ο Αλέξης Τσίπρας 11
Μέτρο «έκπληξη» ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ – Θα αφορά πολίτες με μικρά και μεσαία εισοδήματα
Το μέτρο που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος «κλείδωσε» μέσα στην εβδομάδα και το γνωρίζουν ελάχιστοι συνεργάτες του - Το φετινό πακέτο αφορά πολίτες που ανήκουν στη μεσαία τάξη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 62