Πολιτική

Βαρουφάκης για το Μνημόνιο: Μόνο το 30% είναι τοξικό – Θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατό για να αποφευχθεί η ρήξη

- "Δεν είναι στιγμή για πανηγυρισμούς, λεονταρισμούς, διαξιφισμούς", ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης
- "Δεν θα ανεχτούμε ούτε μία από τις κόκκινες γραμμές, δεν θα υποκύψουμε.."
- "Με την ψήφο εμπιστοσύνης ξεκινά η μεταμνημονιακή εποχή της χώρας", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών
- "Σε όλες τις πολεις και τα χωριά όλοι οι πολίτες χαμογελούν για τις διαπραγματεύσεις της χώρας"
- "Το Μνημόνιο για εμάς είναι ο συνδυασμός νέων δανείων υπό τον όρο της συρρίκνωσης των εισοδημάτων"

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

“Αν δεν είσαι έτοιμος για τη ρήξη, τότε δεν διαπραγματεύεσαι και η αντίπαλη πλευρά θα στέλνει μόνο τελεσίγραφα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, την τελευταία ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων.

“Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποφευχθεί η ρήξη”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος επισήμανε για το Μνημόνιο ότι δεν δεχόμαστε “ούτε το 0%, ούτε μία λέξη”.

“Δεν θα εφαρμόσουμε παιχνίδια. Δεν παίζεις με το μέλλον της Ελλάδας. Χωρίς μπλόφες, χωρίς περιστροφές. Αυτή θα είναι η τακτική μας. Δεν έχουμε κανένα δογματισμό να κρατήσουμε όσα μέρη του μνημονιακού προγράμματος δεν απειλούν να μολύνουν τη νέα εποχή. π.χ. Γιατί να απορρίψουμε τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις;

Το 70% είναι είτε άνευ σημασίας, είτε ανεξάρτητο από την μνημονιακή λογική. Το 0% του μνημονίου αποδεχόμαστε; Πόσο ποσοστό των μέτρων αποδεχόμαστε; Αν το πάρουμε γραμμή – γραμμή γύρω στο 30% είναι το τοξικό μνημονιακό κομμάτι που αποδεχόμαστε”, υποστήριξε.

Και συνέχισε: “Η πρώτη κυβέρνηση που προσέχρχεται στο Eurogroup όρθια. Κατανοώ τη συγκινητική προσπάθεια όσων μας χαρακτήρισαν μνημονιακούς. Αντί να προβάλλουν την υποταγή στη νοοτροπία του Μνημονίου σε εμάς γιατί δεν ενώνεται τις δυνάμεις σας μαζί μας; Θα μπορούσατε να μας παροτρύνετε να μην γυρίσουμε από Βρυξέλλες χωρίς μια έντιμη αντιμνημονιακή συμφωνία….”. 

“Η χώρα θα σταθεί αντάξια των προσδοκιών των πολιτών”, ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ένοχος ο Παύλος Πολάκης για συκοφαντική δυσφήμιση του Σταμάτη Πουλή – Το Εφετείο του επέβαλε 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή
«Ο εκβιασμός δεν πέρασε και εμείς οφείλουμε να καταδικάσουμε πολιτικά και στην κάλπη αυτές τις συμπεριφορές, ώστε να μην τις ξαναζήσουμε ποτέ», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Παύλος Πολάκης