Πολιτική

Βγήκαν τα “τσεκούρια του πολέμου” στο ΠΑΣΟΚ – “Κάνεις ιδιόκτητο και προσωπικό κόμμα” λένε στον Παπανδρέου που αύριο παρουσιάζει την ιδρυτική διακήρυξη

- Πολεμικό σκηνικό με φόντο το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου
- Σφοδρή επίθεση από το ΠΑΣΟΚ κατά του πρώην πρωθυπουργού
- "Το ΠΑΣΟΚ ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται", αναφέρει η ανακοίνωση που δυνοδεύεται από σκληρούς χαρακτηρισμούς
- Αύριο ο Παπανδρέου ανακοινώνει την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος
- Αντίδραση και από Σκουρλέτη: "Δεν συνεργαζόμαστε με αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα"
- Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Ο Γιώργος Παπανδρέου το αποφάσισε και προχωρά ακάθικτος. Παρά τις έντονες αντιδράσεις πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και παρά τις πιέσεις που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα, ο πρώην πρωθυπουργός μοιάζει ανένδοτος και ιδρύει νέο κόμμα.

Αύριο, στις 3 του Γενάρη, ημερομηνία με έντονους… συμβολισμούς, θα παρουσιάσει την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα, του οποίου και θα είναι επικεφαλής.

Η απόφασή του αυτή πυροδότησε ήδη έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, αφού στην ανακοίνωση που εκδόθηκε και διάβασε στην πρώτη της εμφάνιση ως εκπρόσωπος τύπου του κόμματος η Εύα Καϊλή, το ΠΑΣΟΚ καταφέρεται με σκληρά λόγια εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Μας θλίβει η ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη που συντελείται με την εν ψυχρώ προσπάθεια του κ. Γιώργου Παπανδρέου να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές να ιδρύσει το δικό του προσωπικό και ιδιόκτητο κόμμα!

Ελπίζαμε ότι τελικά θα ακούσει τη φωνή της παραταξιακής και εθνικής ευθύνης και τις εκκλήσεις για ενότητα. Διαψευσθήκαμε. Η απόφαση του ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό και δεν χρειαζόταν ούτε καν προσχήματα.

Δυστυχώς συμπεριφέρεται ως κληρονόμος που θέλει να καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του. Το ΠΑΣΟΚ που τον τίμησε εκλέγοντας τον πρόεδρο του και αναδεικνύοντας τον σε πρωθυπουργό. Δεν θα το καταφέρει.

Όπως είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου προχωρά στην εφαρμογή της προσωπικής του στρατηγικής χωρίς να έχει καμία πραγματική πολιτική διαφωνία.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Όλα έτοιμα για το νέο κόμμα

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν δείχνει να πτοείται από τις αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ και είναι πανέτοιμος για την ανακοίνωση του νέου του κόμματος, αύριο Σάββατο, στις 17:30 το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη.

Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, κατέστη γνωστό πως θα είναι μία απλή, πολιτική εκδήλωση, με μοναδικό ομιλητή τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ιδρυτική διακήρυξη και… παρελκόμενα

Η διακήρυξη του νέου κόμματος, όπως και οι πολιτικές θέσεις, το καταστατικό και δάφορα άλλλα κείμενα, θα τεθούν προς δημόσια διαβούλευση.

Δημόσια συνεπάγεται… διαδίκτυο και διάφορους άλλους τρόπους, ενώ όλα αυτά γίνονται ενόψει του συνεδρίου το οποίο και θα πάρει τις τελικές αποφάσεις μετά τις εκλογές.

Όνομα και έμβλημα από… αύριο

Την ίδια ώρα, στο διαδίκτυο είχε διαρρεύσει μία εικόνα η οποία πιθανολογούνταν ως το έμβλημα του νέου κόμματος, κάτι που όμως διαψεύστηκε και όπως σημειώθηκε, το όνομα και το έμβλημα θα ανακοινωθούν στην αυριανή διακήρυξη.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, τα γραφεία του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, δηλαδή στα… πέριξ του μουσείου Μπενάκη.

“Χαμός” για τα ψηφοδέλτια

Σχετικά με την ανταπόκριση που υπάρχει για το νέο αυτό πολιτικό εγχείρημα του πρώην πρωθυπουργού, σημειώθηκε πως ήταν κάτι… παραπάνω από ενθαρρυντική.

“Ούτε που το φανταζόμασταν” ήταν η χαρακτηριστική απάντηση, σχετικά με την… ζήτηση για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των επερχόμενων, πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ακόμη, ανακοινώθηκε πως οι Φίλιππος Σαχινίδης και Γιώργος Πεταλωτής, θα είναι οι εκπρόσωποι του νέου κόμματος.

Πως θα γίνει η… “εισροή” από το ΠΑΣΟΚ

Όπως είναι λογικό, στο νέο πολιτικό σχήμα του πρώην πρωθυπουργού, αναμένεται να συμμετάσχουν και αρκετά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Σε ερώτηση σχετικά με το πως θα ανακοινωθεί αυτή η συμμετοχή, η απάντηση ήταν πως αυτό είναι “προσωπικό θέμα του καθενός”.

Όποιος, λοιπόν, αποφασίσει να συμμετάσχει στο κόμμα του Γ. Παπανδρέου, θα πρέπει να κρίνει ο ίδιος το πως θα το ανακοινώσει (πχ γραπτή δήλωση, ανακοίνωση κλπ).

Ένας εξ αυτών είναι το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος με γραπτή του δήλωση αναφέρει: «Μετά την ανατροπή του εκλεγμένου πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, υπήρξε η απόλυτη ενσωμάτωση του ΠΑΣΟΚ σε συντηρητικές πολιτικές.

Ταυτόχρονα, ένα κίνημα μετατράπηκε, σε ενός ανδρός Αρχή.

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή, πέραν της παραίτησης από τα όργανα του κόμματος που υπηρέτησα με συνέπεια επί 40 χρόνια, από το 1974, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο μόνος τρόπος να εμπνεύσουμε πάλι τον κόσμο, να δώσουμε όραμα χειροπιαστό και πραγματοποιήσιμο, είναι να συγκρουστούμε με όποια κέντρα αποτέλεσαν και αποτελούν τροχοπέδη για την Ελλάδα της ελπίδας.

Δυστυχώς, τις συγκρούσεις αυτές, η σημερινή ηγετική ομάδα, ούτε ήταν ούτε είναι διατεθειμένη να τις κάνει».

Η προεκλογική καμπάνια

Σχετικά με την προεκλογική “μάχη”, πριν την… μάχη της κάλπης, έγινε γνωστό πως θα υπάρχουν ομάδες στήριξης σε ολόκληρη την χώρα.

Ακόμη, η καμπάνια θα στηριχθεί στον Γιώργο Παπανδρέου και την περιοδεία του ανά την χώρα, αλλά και το διαδίκτυο, με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί… πολύ καλές σχέσεις.

Σχετικά τώρα με την χρηματοδότηση της νέας αυτής προσπάθειας, η απάντηση ήταν ενδεικτική: “Ό, τι προαιρείσθε”, κάτι που δείχνει πως θα μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά οι ψηφοφόροι του νέου κόμματος.

Τέλος, σχετικά με τον τρόπο επικοιωνίας με τα ΜΜΕ, ειπώθηκε ξεκάθαρα πως αυτό θα γίνεται με γραπτές ανακοινώσεις και πως δεν θα υπάρχουν καθόλου… διαρροές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μητσοτάκης σε Σίσι: Οι χώρες μας πυλώνες σταθερότητας – Προειδοποίηση σε Ερντογάν: Κανένα παράνομο τετελεσμένο δεν μπορεί να έχει ισχύ στο μέλλον
«Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε αυτή την εταιρική στρατηγική σχέση με την Ελλάδα, με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι 11
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 10