Κόσμος

Μείωσε το δημόσιο έλλειμμά της η Ισπανία

Παρά τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, η Ισπανία κατάφερε να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της για το 2014, στο 5,7%, γεγονός που καταδεικνύει επιτάχυνση στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Το δημόσιο έλλειμμα ήταν μεν ανώτερο του προβλεπομένου στόχου (5,5%), πάντως κατώτερο του ορίου 5,8% που είχε δεσμευθεί η Μαδρίτη στους Ευρωπαίους εταίρους της ότι δεν θα υπερέβαινε.

“Η Ισπανία τηρεί τις οικονομικές της δεσμεύσεις”, δήλωσε η εκπρόσωπος της συντηρητικής ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία μετά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

“Είχαμε κάνει τη δέσμευση ότι το έλλειμμα θα ήταν 5,8% και έχουμε ένα έλλειμμα 5,7%” το 2014, είπε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο στόχος αυτός ήταν “πολύ απαιτητικός”.

Η μείωση αυτή καταγράφηκε σε “ένα περιβάλλον επιτάχυνσης της ανάκαμψης” της οικονομίας, υποστήριξε η ίδια.

Το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης μειώθηκε στο 3,54% το 2014, από 4,22% το προηγούμενο έτος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID