Κόσμος

Εξωφρενικό: “Τρολάρουν” στις πλάτες των 150 νεκρών του μοιραίου Airbus 320

Η ανθρώπινη βλακεία είναι... ανεξάντλητη κι αυτό φαίνεται μέσα από τα social media, όπου έχουν δημουργηθεί δεκάδες ψεύτικα προφίλ για τον Γερμανό συγκυβερνήτη, Andreas Lubitz, ο οποίος οδήγησε "οικειοθελώς" το αεροπλάνο της Germanwings στην συντριβή.

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο ώρες από τότε που ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν, αποκάλυψε σε επίσημη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε, πως ο Γερμανός συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, Andreas Lubitz, οδήγησε “οικειοθελώς”, όπως χαρακτηριστικά είπε, το αεροπλάνο στα… βράχια.

Από τότε, τα social media πήραν… “φωτιά”. Και μπορεί συνήθως οι πρώτες αντιδράσεις να αφορούν σε μηνύματα συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα είναι αδιανόητο.

Αρχικά υπήρξε το… “χτύπημα” του Ισλαμικού Κράτους, αφού εμφανίστηκε στο Facebook μία σελίδα στην οποία οι φανατικοί Ισλαμιστές φέρονται να ανακηρύσσουν ήρωα τον 28χρονο Γερμανό.

Ακόμη, στο Facebook υπάρχουν τουλάχιστον 13 ψεύτικα προφίλ, τα περισσότερα με την μοναδική φωτογραφία του 28χρονου Andreas Lubizt, που έχει δημοσιευτεί μέχρι στιγμής.





Την ίδια ώρα, παρόμοια ψεύτικα προφίλ υπάρχουν και στο twitter, με τις περιγραφές του προφίλ να σοκάρουν. Σε ένα από αυτά, η περιγραφή του κατόχου αναφέρει: “Είμαι ένας δολοφόνος! Μισώ τους ανθρώπους! Δεν θα έπρεπε να είχα γεννηθεί ποτέ! Μην με αφήσετε να πετάξω αν ξέρετε το καλό σας!”.

Ο συγκεκριμένος χρήστης μάλιστα, έχει κάνει follow τον αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και την σύζυγό του Μισέλ.

Ένα άλλο ψεύτικο προφίλ αναφέρει στην περιγραφή: “Κάποτε ήμουν πιλότος…”.

Σε αυτά τα προφίλ… “μαϊμού” στο twitter υπάρχουν και υποτιθέμενες αναρτήσεις του Andreas Lubitz, που αν μη τι άλλο προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Κι όλα αυτά, ενώ οι μνήμες από την αεροπορική τραγωδία είναι ακόμη νωπές…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Χούθι απειλούν το Ισραήλ: «Θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε βαλλιστικούς πυραύλους μέχρι να σταματήσετε τις επιθέσεις»
Ανακοίνωσαν πως οι επιθέσεις ήταν αντίποινο για τα πλήγματα σε υποδομές Ιράν, Ιράκ, Λιβάνου και Παλαιστίνης αλλά και στις ισραηλινές δολοφονίες κατά αμάχων
Χούθι
Το Ισραήλ έπληξε εγκαταστάσεις του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν – Χτυπήθηκαν και εργοστάσια πυρομαχικών
Με 50 από αεροσκάφη επιτέθηκε ο ισραηλινός στρατός, αναφέρουν οι IDF - Επίθεση και σε τμήμα του ιρανικού υπουργείου Άμυνας από το οποίο προμηθεύονταν όπλα Χεζμπολάχ και Χαμάς
Οι ιρανικές εγκαταστάσεις που έπληξε ο ισραηλινός στρατός
Φρουροί της Επανάστασης: «Χτυπήσαμε αμερικανικό πλοίο στο Ομάν» – Μπήκαν στον πόλεμο οι Χούθι – Ιρανικές επιθέσεις στις χώρες του Κόλπου
Το Ισραήλ καταγγέλλει πως δέχθηκε επίθεση και από τα εδάφη της Υεμένης - Νεκρός και τραυματίες στο Τελ Αβίβ από ιρανικές επιθέσεις - Επιμένει ο Τραμπ για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
Πλοίο 8