Ο δημοσιογράφος αναφέρεται σε όλα τα είδη των ελληνικών κρασιών, κόκκινο, λευκό και ροζέ, αναλύοντας τις ποικιλίες και τις περιοχές των σταφυλιών και των αμπελιών, αντίστοιχα.
Φωτογραφίες από τα κτήματα «Παρπαρούσσης» στην Πάτρα, «Βίβλια Χώρα» στο Παγγαίο, «Γεροβασιλείου» και «Κατσαρού» διανθίζουν το οδοιπορικό στα νέα ελληνικά κρασιά, που αποπνέει θαυμασμό για την νέα ελληνική οινοπαραγωγή αλλά και για το κάλλος της Ελλάδας.
Το οδοιπορικό στην ελληνική οινοπαραγωγή κλείνει με την επίσκεψη στο «Κτήμα Κατσαρός» στον Όλυμπο και ο δημοσιογράφος αναφέρει: «Εδώ, η ιστορία και η κουλτούρα του κρασιού, αυτή η αλχημεία του μεσογειακού ήλιου, του πλούσιου εδάφους και της σκούρας θάλασσας, συνοδεύει κάθε γουλιά. Δεν υπάρχει ωραιότερος τρόπος να ολοκληρώσουμε την οδύσσειά μας από την επίσκεψη στο βουνό των θεών, υψώνοντας μία πρόποση με ποτήρια γεμάτα από τον χυμό του Δία».