Πολιτική

Ολομέτωπη επίθεση Ντόρας σε Σαμαρά, γιούχα και… χειροκροτήματα! “Φοβάσαι να πάμε σε συνέδριο!” – “Η ΝΔ έχει αρχηγό” της φώναζαν

- Επιμένει η Ντόρα Μπακογιάννη να πάει η Νέα Δημοκρατία σε έκτακτο συνέδριο
- Έθεσε ξανά θέμα ηγεσίας στην Πολιτική Γραμματέα του κόμματος
- Απευθυνόμενη στον Αντώνη Σαμαρά είπε: Φοβάται το συνέδριο για να μην τεθεί θέμα ηγεσίας
- Ακούστηκαν γιουχαΐσματα αλλά και... χειροκροτήματα για την πρώην υπουργό
- "Έχουμε αρχηγό εκλεγμένο από τη βάση" της φώναξαν - Διακόπηκε πολλές φορές η ομιλία της
- Αλλάζει στάση και η Όλγα Κεφαλογιάννη

Μια ωραία… ατμόσφαιρα η Νέα Δημοκρατία και αυτό φαίνεται στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία της Συγγρού. Μια συνεδρίαση που γίνεται απόντος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του πρώην προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Με αιχμές και μηνύματα, ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο επανέλαβε ότι δεν θα οδηγήσει το κόμμα σε έκτακτο συνέδριο, γιατί εκεί θα έπρεπε να τεθεί μόνο ένα θέμα, αυτό της ηγεσίας, αλλά φαίνεται πως το… μήνυμα δεν έφτασε στα αυτιά της Ντόρας Μπακογιάννη, παρότι καθόταν στις πρώτες… σειρές.

Όταν η κα Μπακογιάννη ανέβηκε στο βήμα για τη δική της ομιλία επανέλαβε πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να οδηγηθεί σε έκτακτο Συνέδριο. Και συμφώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά σε ένα πράγμα: πως στο έκτακτο συνέδριο πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας. Η ομιλία της κας Μπακογιάννη έγινε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα και ήταν πολλές οι φορές που κάποιος από το ακροατήριο τη διέκοψε!
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας το γεγονός πως κατά της Ντόρας Μπακογιάννη ακούστηκαν φωνές αντίδρασης, αλλά υπήρξαν και πολλοί που τη χειροκρότησαν, επικροτώντας τα όσα είπε.

Απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, μάλιστα, η Ντόρα Μπακογιάννη τον κατηγόρησε πως φοβάται το συνέδριο για να μην τεθεί θέμα ηγεσίας. «Με ένα έκτακτο συνέδριο ή ο Σαμαράς θα βγει ενισχυμένος ή θα υπάρξει νέος ισχυρός αρχηγός», τόνισε.

«Αρχηγό έχουμε…», της είπαν κάποιοι, ενώ άλλοι τόνισαν πως ο πρόεδρος της ΝΔ είναι εκλεγμένος από τη βάση.

Πηγές από το περιβάλλον της πρώην υπουργού αναφέρουν ότι η κα Μπακογιάννη είπε επ’ αυτού ότι «σε ένα συνέδριο ή θα βγει ο Σαμαράς ενισχυμένος ή θα βγει ένας νέος ισχυρός αρχηγός» και απαντώντας στις αντιδράσεις είπε ότι «στη ΝΔ δεν μιλάμε με κράχτες αλλά με επιχειρήματα».

Στο μεταξύ, φαίνεται πως στάση για το συνέδριο αλλάζει η Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ υπέρ τάσσονται τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης όσο και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με πηγές, στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης υποστήριξε ότι “κανένας χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Επανίδρυση της σχέσης μας την κοινωνία που διαταράχτηκε λόγω της εφαρμογής του μνημονίου”. Ο πρόεδρος της Νεολαίας της ΝΔ τάχθηκε υπέρ του συνεδρίου λέγοντας: “όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε συνέδριο στη Χαλκιδική πιστεύω είναι η καλύτερη λύση και τώρα”.

Η πρώην υπουργός Τουρισμού ζήτησε “γενικό προσκλητήριο” λέγοντας ότι χρειάζεται “ευρύτατο κάλεσμα στις κεντροδεξιές δυνάμεις”. Μάλιστα πρότεινε τη δημιουργία δύο ομάδων εργασίας με πρωτοβουλία προέδρου. Η μία θα παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και θα εκπονεί σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για τη χώρα και η δεύτερη θα ασχοληθεί με ιδεολογικό προσανατολισμό της ΝΔ.

Ο δήμαρχος και πρόεδρος ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ είπε τα εξής: «Οι αλλαγές είναι μονόδρομος. Ξεκαθαρίζω. Όχι στην αλλαγή ηγεσίας. Όχι στις προσωπικές στρατηγικές. Όχι σε συζητήσεις σε δείπνα. Όχι συζητήσεις σε γραφεία. Δεν υπάρχει λαϊκή νομιμοποίηση σε αυτά. Να ανοίξει το παιχνίδι. Να αναγνωρίσουμε λάθη και να τα διορθώσουμε. Εγγυητής είναι ο Αντώνης Σαμαράς σε μια πορεία προς συνέδριο ο οποίος είναι εκλεγμένος από τη βάση και έχει απόλυτη νομιμοποίηση».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης