Κόσμος

Σεισμός στο Νεπάλ: Παντού πόνος και θάνατος

Ο ισχυρός σεισμός που συγκλόνισε το Νεπάλ την περασμένη εβδομάδα έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 6.204 ανθρώπων και τον τραυματισμό 13.932, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οκτώ από τα 28 εκατομμύρια Νεπαλέζους, μεταξύ τους 1,7 εκατομμύριο παιδιά, επλήγησαν από τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών, τον φονικότερο που σημειώνεται στη χώρα τα τελευταία 80 και πλέον χρόνια.

Η διεθνής κοινότητα κινητοποιήθηκε γρήγορα, με εκατοντάδες ξένους διασώστες να μετέχουν στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό επιζώντων στα ερείπια, την περίθαλψη τραυματιών, την εγκατάσταση αυτοσχέδιων καταυλισμών και τον εξοπλισμό εγκαταστάσεων υγιεινής.

Δύο επιζήσαντες, ένας 15χρονος έφηβος και μια κοπέλα, ανασύρθηκαν από τα ερείπια κάτω από τα οποία είχαν θαφτεί από το Σάββατο 25 Απριλίου στην πρωτεύουσα Κατμαντού.

Η διάσωση των ανθρώπων αυτών δίνει μια αχτίδα ελπίδας σε έναν πολύ σκοτεινό ορίζοντα για το Νεπάλ, καθώς οι συντονιστές της προώθησης ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν προειδοποιήσει ότι η πρόσβαση σε ορισμένα χωριά που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον σεισμό παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη.

Ο ΟΗΕ έχει απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση 415 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές κατηγορούν το Πεντάγωνο ότι δεν ενημερώνει το Κογκρέσο για θέματα εθνικής ασφάλειας
Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, σε μια σπάνια, δικομματική επίδειξη δυσφορίας απέναντι στην κυβέρνηση, κατηγόρησαν κορυφαίο αξιωματούχο ότι στελέχη υπουργείου δίνουν την εντύπωση ότι υπονομεύουν την πολιτική του Τραμπ
Λευκός Οίκος
Τουρκία: Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών με αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη για την εκεχειρία στη Γάζα
Ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του παλαιστινιακού κινήματος για να συζητήσουν την εφαρμογή των επόμενων φάσεων του σχεδίου κατάπαυσης του πυρός
Μέλος της Χαμάς στη Γάζα
ΝΑΤΟ: Ο Ρούτε «μαζεύει» τις συνέπειες της αποχώρησης αμερικανικών στρατευμάτων από τη Ρουμανία – «Αυτό συμβαίνει συνέχεια»
Ο Μαρκ Ρούτε υποβαθμίζει τη σημασία της αμερικανικής απόφασης, την ώρα που οι «υβριδικές επιθέσεις» που αποδίδονται στη Ρωσία πληθαίνουν στην Ανατολική Ευρώπη
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε