Πολιτική

Τέλος για σήμερα το Brussels Group – Συνεχίζουν τη Δευτέρα

Παράταση παίρνουν οι διαπραγματεύσεις του Brussels Group αφού σήμερα δεν γίνονται επαφές, με τις συνομιλίες να συνεχίζονται την Δευτέρα μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε από το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το capital.gr, στο επίκεντρο βρίσκονται οι τεράστιες διαφωνίες στο εργασιακό, στο ασφαλιστικό αλλά και σε μία σειρά από άλλα σημαντικά πεδία που κωδικοποιούνται κάθε ημέρα που περνά, με το ΔΝΤ να διαδραματίζει τον ρόλο του “σκληρού”.

Από την πλευρά των δανειστών, πηγές αναφέρουν πως η πρόοδος είναι αργή, ωστόσο οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι πλέον οι διαπραγματεύσεις είναι ουσιαστικές αν και ακόμη υπάρχει ζήτημα τεκμηρίωσης κάποιων ελληνικών θέσεων για τις οποίες ζητούν περισσότερα στοιχεία.

Αρχικά, ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν την Πέμπτη αναμενόταν να ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου.

Η ελληνική πλευρά φαίνεται να αποζητά μία δήλωση προόδου στο τακτικό Eurogroup της 11ης Μαΐου ούτως ώστε η ΕΚΤ να… ανοίξει την κάνουλα της χρηματοδότησης.

Η… εμπλοκή του Σαββάτου

Το Σάββατο το βράδυ, ωστόσο, υπήρκε μία ισχυρότατη διαφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευρά και του ΔΝΤ, όσον αφορά στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου: “Ομαδικές απολύσεις και επαναφορά συλλογικών συμβάσεων αποτελούν παραπάνω από κόκκινη γραμμή”

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε χθες «έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, δεν έχουμε ακόμη την αναγκαία καθαρότητα για συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά προγράμματα», προσθέτοντας πάντως ότι «κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, «η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Eurogroup, και να υιοθετήσει βιώσιμες και αξιόπιστες οικονομικά και δημοσιονομικά πολιτικές». «Αν θέλει να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα τότε θα πρέπει να εξασφαλίσει και την ανάλογη χρηματοδότηση» διαμηνύει.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μετρό Συντάγματος μία ημέρα πριν τα «εγκαίνια» της 24ωρης λειτουργίας του
Συνομίλησε με εργαζόμενους στο κέντρο ελέγχου του μετρό και ευχαρίστησε το προσωπικό όλων των μέσων μεταφοράς για τη στήριξή του στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 9
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατέθεσε μήνυση κατά του 42χρονου μαστροπού – «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι φίλος μου» έλεγε στα θύματά του
Η μήνυση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έχει κατατεθεί εδώ και τρεις μήνες όταν μια γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του μαστροπού και πήγε στην αστυνομία
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 3