Πολιτική

Δήμας, Πικραμμένος, Παπαδόπουλος και Δαμανάκη μεταξύ των υποψήφιων ονομάτων

Η επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει προκαλέσει συναγερμό σε όλο τον πολιτικό κόσμο, με το Μέγαρο Μαξίμου να σβήνει και να γράφει ονόματα υποψηφίων.

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες 48 ώρες, όπου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα όπου θα ανακοινώσει το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και τους λόγους που οδήγησαν στην επίσπευση των διαδικασιών.

Επικρατέστεροι υποψήφιοι μέχρι στιγμής είναι ο Σταύρος Δήμας και ο Παναγιώτης Πικραμένος. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, όπως μας αιφνιδίασε η κυβέρνηση με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, να υπάρξει και κάποιο όνομα έκπληξη.

Στα ονόματα φυσικά υπάρχει και εκείνο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, αλλά δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες.

Τις τελευταίες ώρες ένα άλλο όνομα που ακούγεται έντονα είναι και εκείνο του Αλέκου Παπαδόπουλου.  Στο όνομα του Αλέκου Παπαδόπουλου, κάποιοι βλέπουν μία αλλαγή οπτικής στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Άλλο ένα όνομα που ακούγεται είναι και ο κ. Παντερμαλής, ο οποίος εκτός από καθηγητής αρχαιολογίας έχει διετελέσει και βουλευτής Επικρατείας επί κυβερνήσεων Σημίτη.

Ωστόσο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ακούγεται έντονα και το όνομα της Μαρίας Δαμανάκη και μάλιστα πληροφορίες του NewsIt αναφέρουν πως το όνομα αυτό έπεσε στο τραπέζι, προκειμένου να αξιολογηθεί κατά πόσο θα μπορούσε να προσελκύσει βουλευτές της Αριστεράς και κυρίως της ΔΗΜΑΡ.

Είναι σίγουρο πάντως, πως όσα ονόματα ακούγονται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις ή ανάλογες, ποτέ δεν αναδεικνύεται αυτό το όνομα, αλλά αντίθετα προκύπτει ένα όνομα που κανείς δεν το περίμενε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ-ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το πρώτο απόσπασμα από την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: Το δημοψήφισμα ήταν δική μου απόφαση, ξέχασα ακόμα και τα γενέθλια του παιδιού μου
«Ήξερα πως έπρεπε να περάσω μέσα από ναρκοπέδιο, αν ήθελα να δώσω αίσιο τέλος στην Οδύσσεια αυτής της Ελλάδας, να την οδηγήσω στην Ιθάκη της»
Αλέξης Τσίπρας 55
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Σε τροχιά «απογείωσης» οι ελληνοαμερικανικές συνεργασίες – Προανήγγειλε επίσκεψη του Ρούμπιο στην Αθήνα
Η Αμερικανίδα πρέσβης στην Ελλάδα μίλησε για «απογείωση» των διμερών συνεργασιών και γνωστοποίησε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοιλ 12