Κόσμος

Ουκρανή πιλότος που κατηγορείται για δολοφονία από τους Ρώσους ξεκίνησε απεργία πείνας

Απεργία πείνας ξεκίνησε η Ουκρανή πιλότος και βουλευτής, που κατηγορείται από τις ρωσικές αρχές για φόνο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί της αρνούνται την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη.

Όπως ανακοίνωσε ο συνήγορός της μέσω του Facebook, η Νάντια Σαφτσένκο ξεκίνησε απεργία πείνας το βράδυ της Παρασκευής “επειδή δεν της επέτρεψαν να δει γιατρό” για μια μόλυνση στο αυτί.

Η 33χρονη πιλότος δεν λαμβάνει επίσης τα φάρμακα που της είχε συστήσει ο Ουκρανός γιατρός που την παρακολουθούσε.

Η Σαφτσένκο συνελήφθη τον Ιούλιο σε ρωσικό έδαφος. Οι Ουκρανοί από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι αιχμαλωτίστηκε από τους αυτονομιστές αντάρτες και παραδόθηκε στη Ρωσία όπου κατηγορείται για τον “φόνο εκ προμελέτης” δύο δημοσιογράφων στην ανατολική Ουκρανία, στα μέσα Ιουνίου. Οι ρωσικές δικαστικές αρχές θεωρούν ότι η πιλότος ενημέρωσε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για το σημείο όπου βρίσκονταν οι δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι σκοτώθηκαν από ένα βλήμα όλμου.

Εάν κριθεί ένοχη η Σαφτσένκο κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο ή σε ισόβια κάθειρξη.

Μετά τη σύλληψή της η Σαφτσένκο έγινε πολύ δημοφιλής στην Ουκρανία και στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου εξελέγη συμβολικά βουλευτής, καθώς ήταν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του κόμματος Πατρίδα (“Μπατκίβτσινα”) της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μετά τον σφοδρό καύσωνα, η Ισπανία πλήττεται από ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες - «Χτενίζουν» ποτάμι που παρέσυρε δυο άτομα
Η Ισπανία, αμέσως μετά από μια ασφυκτική περίοδο εκτεταμένης ζέστης με θερμοκρασίες άνω των 42 βαθμών Κελσίου, ζει από χθες έντονα καιρικά φαινόμενα
Σωστικά συνεργεία αναζητούν τους δυο αγνοούμενους