Κόσμος

Μάργκαρετ Θάτσερ… Σκρουτζ! Σιχαινόταν τα Χριστούγεννα και απαγόρευε δώρα και παιδιά!

Χριστούγεννα μέσα στη... μιζέρια περνούσαν όσοι επέλεγαν ή ήταν αναγκασμένοι να βρίσκονται με τη Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία δεν ήταν καθόλου φαν!

Όπως αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία του, ο φίλος και σύμβουλός της, ο Λόρδος Μπελ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας διοργάνωνε “φρικτά πάρτι”, στα οποία απαγορεύονταν τα δώρα, το κάζουαλ ντύσιμο, τα παιχνίδια και τα παιδιά.

“Ήταν διασκεδαστικό; Ήταν χαρούμενο; Φυσικά όχι”, γράφει στην αυτοβιογραφία του “Right or Wrong” (Σωστό ή Λάθος) και συνεχίζει: “Ήταν άκρως… παραδοσιακό και ευγενικό σε σημείο που καταντούσε φρικτό. Δεν υπήρχαν καθόλου δώρα – τα δώρα δεν ήταν μέρος των Χριστουγέννων, απαγορεύονταν τα ανοιχτά πουκάμισα και τα… παιδιά, εκτός από τη χρονιά που είχαμε την -τριών μηνών- Ντέζι και ήταν πολύ μικρή για να την αφήσουμε σπίτι. Συνεπώς, έπρεπε να της πάρω την άδεια, για να την έχουμε μαζί μας”.

Όπως ο ίδιος γράφει, οι προσπάθειες του συζύγου της Θάτσερ, Ντένις, ο οποίος ήταν “πάντα γεμάτος χαρά και όρεξη για ζωή”, έπεφταν στο κενό. Μάλιστα, όποιος έφτανε νωρίς στο πάρτι, προτιμούσε να κάνει βόλτες με το αυτοκίνητο, διότι “κανείς δεν ήθελε να φτάσει πρώτος”.

Το πιο σημαντικό γεγονός της ημέρας των Χριστουγέννων ήταν ο λόγος της βασίλισσας στις 2.45, όταν απαιτούταν η απόλυτη ησυχία.

“Δεν μπορούσες να μιλήσεις, να βήξεις. Δεν μπορούσες να κουνηθείς. Έπρεπε να είσαι σε μία βολική στάση, γιατί αν τολμούσες να κουνηθείς μια φορά, (η Θάτσερ) σου έριχνε ένα δολοφονικό βλέμμα.

Ποτέ δεν έκανε κριτική στη βασίλισσα, αλλά πάντα συνήθιζε να κάνει ένα σαρκαστικό σχόλιο στο τέλος: Ω θέε μου, πάλι θα στενοχωρηθεί για τους φτωχούς”.

ΠΗΓΗ: INDEPENDENT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
O Nετανιάχου πρότεινε τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης και μαζί αναζητούν χώρες για την μετεγκατάσταση των Παλαιστίνιων
«Αποκαθιστά την ειρήνη στη μια χώρα μετά την άλλη», τόνισε ο Νετανιάχου - Ο Τραμπ ξεκαθάρισε πως έχει εξασφαλίσει εξαιρετική συνεργασία με τις χώρες γύρω από το Ισραήλ για την απομάκρυνση των Παλαιστίνιων
REUTERS
1
«Revenge on Gold Diggers»: Κατακραυγή για το νέο videogame που αναπαράγει τον σεξισμό και τα στερεότυπα της γυναίκας – «χρυσοθήρα»
Οι δημιουργοί του επιμένουν ότι ποτέ δεν είχαν την πρόθεση να «στοχεύσουν τις γυναίκες», αλλά ήθελαν να διευκολύνουν τον «ανοιχτό διάλογο σχετικά με τα συναισθηματικά όρια και τις γκρίζες ζώνες στις σύγχρονες σχέσεις»
Σκηνή από το αμφιλεγόμενο videogame