Κόσμος

Συμφωνία για την κοινωνική προστασία Αλβανών μεταναστών στο Λουξεμβούργο

Η Αλβανία και το Λουξεμβούργο υπέγραψαν διμερή συμφωνία για την κοινωνική προστασία, η οποία παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς συντάξεων σε περίπου δύο χιλιάδες Αλβανούς μετανάστες που ζουν στο Λουξεμβούργο.

Η συμφωνία υπεγράφη στο Λουξεμβούργο από το Αλβανό υπουργό Κοινωνικής προστασίας και νεολαίας Εριόν Βελιάι, και τον ομόλογό του Ρομέν Σνάϊντερ (Romain Schneider).

Η συμφωνία προβλέπει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, το Λουξεμβούργο να είναι η δεύτερη χώρα, μετά το Βέλγιο, η οποία θα επιτρέπει στους μετανάστες να εισπράξουν τις συνταξιοδοτικές τους εισφορές που είχαν καταθέσει στην Αλβανία, αν αποφασίσουν να μείνουν στο Λουξεμβούργο, ή το αντίστροφο.

Ο κ Βελιάι τόνισε ότι η συμφωνία αυτή με το Λουξεμβούργο μας βοηθά να δημιουργήσουμε ένα προηγούμενο για να ζητήσουμε και να υπογράψουμε άλλες παρόμοιες συμφωνίες με τις χώρες στις οποίες ο αριθμός των μεταναστών είναι υψηλός.

«Όταν έχεις υπογράψει 6-7 τέτοιες συμφωνίες με άλλες χώρες της ΕΕ, η διαδικασία της έναρξης των διαπραγματεύσεων με τις γειτονικές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, θα είναι πιο εύκολη,” δήλωσε ο υπουργός Βελιάι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η WSJ «καίει» τον Ντόναλντ Τραμπ για τον Τζέφρι Επστάιν: «Του είχε στείλει κάρτα γενεθλίων γεμάτη με ερωτικά υπονοούμενα»
Απειλεί με μηνύσεις ο Αμερικάνος πρόεδρος - Η WSJ αναφέρει σε άρθρο της πως είδε την μοιραία επιστολή η οποία έφερε και την υπογραφή του τότε επιχειρηματία πάνω σε σκίτσο γυναίκας, στο ύψος του ηβικού τριχώματός της
Ντόναλντ Τραμπ